Banja Luka

Vještačenja na lokaciji kina "Kozare", inspekcija našla nepravilnosti

Vještačenja na lokaciji kina "Kozare", inspekcija našla nepravilnosti
Foto: Dražan Pozderović | U planu vještačenja na lokaciji kina "Kozara", inspekcija našla nepravilnosti

BANJALUKA - Gradski inspektori na lokaciji nekadašnjeg kina "Kozara" otkrili su dvije nepravilnosti, a gradonačelnik Igor Radojičić je za "Nezavisne" rekao da očekuju da se u vezi s rušenjem starog objekta i izgradnjom višespratnice na ovoj lokaciji napravi vještačenje.

Inspektori četiri gradske inspekcije koji su po nalogu Radojičića u utorak izašli na teren otkrili su da investitor još nije počeo s odvozom građevinskog otpada nastalog rušenjem objekta kina "Kozara".

"Razlog za to je što još nije riješen pristup teretnim motornim vozilima na lokaciju", stoji u izvještaju Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Nadalje se navodi da je izvođaču naloženo obustavljanje daljih radova na rušenju i uklanjanju objekta do postavljanja zaštitne skele između južne strane objekta u rušenju i susjedne stambene zgrade.

Radojičić je rekao da je investitor dobio dozvolu za rušenje objekta nekadašnjeg kina "Kozara" te da se to ne može obustaviti.

"Inspekcija mora iskontrolisati sve ono što je u skladu sa dozvolom. Sa stanarima je dogovoreno da se sve primjedbe koje su oni iznijeli, a iznijeli su ih dosta, od Regulacionog plana, pa do uslova za rušenje i građenje, na stručan način razmotre", rekao je Radojičić za "Nezavisne".

Pojasnio je da to znači da će stručna lica, ne političari, razmotriti sve što se tiče uslova za gradnju, saobraćajnica i ekologije.

"Očekujem da se napravi vještačenje svih tih uslova šta dalje da se radi na tom prostoru", kazao je Radojičić.

Na pitanje kada će vještačenje početi te kada se mogu očekivati prvi rezultati, on je rekao da će to potrajati neko vrijeme.

"Grad da bilo koga angažuje mora da sprovede proceduru, prema tome trajaće to neko vrijeme, ali imamo dobru volju s obje strane da se, ne politički, izvrši procjena same lokacije i svega oko nje", zaključio je Radojičić.

Grad je u utorak donio odluku da neće izgraditi priključnu saobraćajnicu za planirani neboder u Ulici Sime Šolaje, čijoj se izgradnji protive stanari više stambenih zgrada u okolini nekadašnjeg kina "Kozara", koja je planirana Regulacionim planom usvojenim prije dvije godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije