Banja Luka

Vladika Jefrem: Patrijarh na ovim prostorima željno čekan i uvijek dobrodošao

Vladika Jefrem: Patrijarh na ovim prostorima željno čekan i uvijek dobrodošao
Foto: Velibor Tripić | Episkop Jefrem: Patrijarh na ovim prostorima željno čekan i uvijek dobrodošao
Srna

BANJALUKA - Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jeferm poželio je srpskom patrijarhu Porfiriju dobrodošlicu u Eparhiju banjalučku i Banjaluku i istakao da je svuda, a naročito na ovim prostorima, željno čekan i uvijek dobrodošao.

Zahvalio mu je i što je preuzeo krst da bude patrijarh, te istakao kako pravoslavni vjerujući Srbi na ovim prostorima nepogrešivo osjeća da je njihova snaga, pored vjere, u vezi sa nacionalnim biće.

"Na ovim srpskim prostorima živimo i radimo u teškim uslovima, ono što se drugima daje kao prirodno i normalno, nama se onemogućava", napomenuo je episkop banjalučki.

On je istakao da mnogostradalni srpski narod ima mnogo vrlina, ali i nedostatatka, te istakao neslogu što daje priliku protivnicima da rade protiv srpskog naroda.

"Blagoslovite i poučite ovaj vjerujući narod", rekao je episkop Jefrem.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije doputovao je večeras u Banjaluku gdje mu je svečani doček priređen pred Hramom Svete Trojice, a potom je u njegovu čast služena doksologija.

Srpskog patrijarha su dočekali Njegovo preosveštenstvo episkop banjalukčki Jeferem, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života Republike Srpske i Banjaluke.

Ni kiša nije spriječila mnogobrojne vjernike koji su stigli da dočekaju srpskog patrijarha, čija posjeta za njih predstavlja veliki događaj.

Dolaskom u Banjaluku Njegova svetost započinje dvodnevnu posjetu Eparhiji banjalučkoj, prvu zvaničnu otkako je izabran na mjesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije