Banja Luka

Voda za 750 domaćinstava u nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica

Voda za 750 domaćinstava u nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica
Foto: N.N. | Voda za 750 domaćinstava u nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica

BANAJALUKA - Više od 750 domaćinstava u nekoliko mjesnih zajednica na seoskom i prigradskom području će na proljeće imati riješen dugogodišnji problem sa snabdijevanjem vodom.

Rečeno je ovo u petak u Čokorskim poljima, gdje je počela izgradnja 56 kilometara nove vodovodne mreže na seoskom i prigradskom području, u okviru projekta "Voda 1", nastavku projekta "Crno vrelo".

Gradonačelnik Igor Radojičić je kazao da je u pitanju sljedeća faza projekta "Crno vrelo", a gradiće se dva velika kraka kao i jedan rezervoar.

"Nastavljamo vodovodne krakove i izgradnju cjevovodne mreže kao i jednog novog rezervoara na pravcu od rezervoara 'Zvijezda' prema Gornjoj Piskavici, preko Jovića, Čokora, Klupa, Karaule do Buzadžija", rekao je Radojičić.

Istakao je da se radi o velikoj kilometraži vodovoda i izgradnji jednog rezervoara na Klupama i jednopotezne stanice.

Dodaje da je projekat "Voda 1" finansiran iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, a izvođač radova je "Hidrokop".

"Na proljeće iduće godine stanovnici ovog prostora trebalo bi da dobiju stabilno snabdijevanje vodom. Ovdje na različitim lokacijama neki nemaju vodu uopšte, a neki povremeno iz lokalnih izvora. Ovo bi trebalo da bude stabilno rješenje za snabdijevanje vodom za stanovnike više mjesnih zajednica", objasnio je Radojičić.

Goran Knežević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica, kazao je da su mještani veoma zadovoljni početkom radova, te da se nadaju da će uskoro svi oni imati stabilno vodosnabdijevanje.

"Sretni smo što će voda doći i do naše mjesne zajednice. Mještani su zadovoljni početkom radova, te se nadaju da će već sljedeće godine i oni imati vodu", rekao je Knežević.

Bosa M., mještanka Čokora, kazala je da već duži niz godina imaju neredovno snabdijevanje vode, te da se nada da će i njihova mjesna zajednica već sljedeće godine imati vodu.

Vrijednost radova na projektima "Crnog vrela" je oko 2,5 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije