Banja Luka

"Vodovod" apeluje: Štedite vodu, izvorište Subotica presušuje

"Vodovod" apeluje: Štedite vodu, izvorište Subotica presušuje
Foto: Ilustracija | "Vodovod" apeluje: Štedite vodu, izvorište Subotica presušuje

Praznici su stigli, ali nažalost mještani koji gravitiraju izvorištu Subotica, posebno oni u naseljima Pavlovac, Šibovi i Koprivnjak, mogli bi ostati bez vode, jer je ovaj izvor gotovo presušio.

U "Vodovodu" su rekli da je zbog nepovoljnih hidrometeoroloških uslova došlo do značajnog smanjenja kapaciteta izvorišta Subotica i da rapidno opada.

"Apelujemo na sve potrošače koji se vodom snabdijevaju s izvorišta Subotica, a posebno one na Pavlovcu, Šibovima i Koprivnjaku, da racionalno troše vodu, kako ne bismo bili primorani da zbog smanjenja izdašnosti izvorišta uvodimo restrikcije vode", kazali su u "Vodovodu".

S ovog izvorište vodom se snabdijevaju naselja Subotica, Donji i Gornji Pervan, Goleši, Čokori i Pavlovac.

Neđeljko Milošević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Goleši, kaže da mještani ovog i okolnih naselja probleme s vodosnabdijevanjem imaju najčešće zbog obilnih padavina, te da to sada sigurno nije razlog zbog kojeg bi moglo doći do prekida u snabdijevanju vodom.

"Ukoliko sada dođe do prekida u vodosnabdijevanju to je možda zbog nedostatka padavina koje su možda dovele do suše", rekao je Milošević.

Dodao je da je vodovod koji vodi s izvorišta Subotica star i trošan jer datira još iz vremena Austrougarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije