Banja Luka

Volonteri podijelili pakete ugroženima

Volonteri podijelili pakete ugroženima
Foto: N.N. | Volonteri podijelili pakete ugroženima

BANJALUKA - Povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, članovi ove humanitarne organizacije su od 8. do 15. maja organizovali razne aktivnosti, uručili pakete pomoći sa hranom i higijenskim potrepštinama.

Željka Ilić, sekretar Crvenog krsta Banjaluka, za "Nezavisne" ističe da svake godine obilježe sedmicu Crvenog krsta te da su u sklopu svojih aktivnosti u petak posjetili vrtić "Maslačak".

"U petak smo bili u posjeti vrtiću 'Maslačak', gdje smo mališanima predstavili rad Crvenog krsta, a u subotu će na Trgu Krajine biti postavljeni naši štandovi kojima ćemo na neki način, koliko nam to uslovi dozvoljavaju, predstaviti aktivnosti koje realizujemo tokom godine, što i jeste cilj Nedjelje Crvenog krsta", kazala je Ilićeva.

Dodaje da se Nedjelja Crvenog krsta svake godine tradicionalno obilježava od 8. do 15. maja, kao i da su prema programu u ponedjeljak i utorak imali dvije aktivnosti.

"U ponedjeljak i utorak smo posjetili i mjesne zajednice, i tom prilikom smo obišli naše socijalno ugrožene porodice, kojima smo odnijeli pakete s hranom", rekla je Ilićeva te dodala da su posjetili i Gerontološki centar, Centar "Zaštiti me" i Gradsku organizaciju slijepih, kojima su takođe uručili određene pakete s hranom i higijenskim potrepštinama.            

Ističe da su posjetili i porodilište Odjela za akušerstvo te svim bebama koje su rođene taj dan podijelili bebi-pakete.

Dodaje i da su predstavnici Omladinskog kluba organizovali radionicu sa djecom u Jelićkoj, na farmi koza, na kojoj su govorili o radu Crvenog krsta, o samom pokretu te o prvoj pomoći.        

Iz Crvenog krsta kažu da u junu slijedi redovna akcija darivanja krvi koju će, kako navode, možda upriličiti 14. juna, na Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, ali da će datum naknadno objaviti.      

Osim ovoga, prema riječima Ilićeve, 28 volontera pomaže procesu vakcinacije, a uključeni su od samog početka vakcinacije.    

"Na vakcinalnom punktu više od 28 volontera pomaže procesu vakcinacije, a oni do danas imaju oko 1.000 volonterskih sati", kazala je Ilićeva.   

Prema njenim riječima, oni usmjeravaju ljude, pomažu im i usmjeravaju kome da se jave.   

"Naši volonteri slabo pokretne osobe odvedu do doktora, na pregled, vakcinu, te ih izvedu vani", kazala je Ilićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije