Banja Luka

Volontirao i gradonačelnik

Volontirao i gradonačelnik
Foto: N.N. | Volontirao i gradonačelnik

Povodom Međunarodnog dana volontera, gradonačelnik Igor Radojičić posjetio je Udruženje za pomoć licima sa autizmom "Djeca svjetlosti" gdje je, kako je rekao, simbolično volontirao.

"Volonterima i svima koji učestvuju u različitim aktivnostima, na ovaj način treba odati priznanje, jer svoju energiju i znanje ulažu u humanost. Grad podržava Udruženje 'Djeca svjetlosti' davanjem besplatnog prostora, a razgovarali smo i o mogućnostima da se nađe veći prostor, jer praktično rade cijeli dan i imaju dosta korisnika", rekao je Radojičić.

Mirjana Kojić, predsjednica Udruženja "Djeca svjetlosti", kazala je da im je potreban jedan dodatni prostor s obzirom na veliki broj korisnika.

"U dnevnom centru pomoć dobija šest odraslih osoba i oko 30 djece. Ovo je prilika da se svi sretnu na jednom mjestu i vide koji su naši konkretni problemi i kako mogu da pomognu", istakla je Kojićeva.

Dodala je da propagiraju volontiranje i da s ponosom mogu reći da iz njihovih redova dolazi volonterka godine za 2019. godine koju bira Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije