Banja Luka

Pratite nas na Google news

Volontirao i gradonačelnik

Volontirao i gradonačelnik
Foto: N.N. | Volontirao i gradonačelnik
N.V.

Povodom Međunarodnog dana volontera, gradonačelnik Igor Radojičić posjetio je Udruženje za pomoć licima sa autizmom "Djeca svjetlosti" gdje je, kako je rekao, simbolično volontirao.

"Volonterima i svima koji učestvuju u različitim aktivnostima, na ovaj način treba odati priznanje, jer svoju energiju i znanje ulažu u humanost. Grad podržava Udruženje 'Djeca svjetlosti' davanjem besplatnog prostora, a razgovarali smo i o mogućnostima da se nađe veći prostor, jer praktično rade cijeli dan i imaju dosta korisnika", rekao je Radojičić.

Mirjana Kojić, predsjednica Udruženja "Djeca svjetlosti", kazala je da im je potreban jedan dodatni prostor s obzirom na veliki broj korisnika.

"U dnevnom centru pomoć dobija šest odraslih osoba i oko 30 djece. Ovo je prilika da se svi sretnu na jednom mjestu i vide koji su naši konkretni problemi i kako mogu da pomognu", istakla je Kojićeva.

Dodala je da propagiraju volontiranje i da s ponosom mogu reći da iz njihovih redova dolazi volonterka godine za 2019. godine koju bira Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije