Banja Luka

Vrtić na Petrićevcu otvara vrata 1. juna

Vrtić na Petrićevcu otvara vrata 1. juna
Foto: Ilustracija | Vrtić na Petrićevcu otvara vrata 1. juna

BANJALUKA - Vrtić "Zmaj Jova Jovanović" u sklopu tronamjenskog objekta u naselju Petrićevac otvoriće svoja vrata 1. juna za ukupno 96 mališana, rekla je danas Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Prema njenim riječima, ovaj vrtić je veoma kvalitetno urađen, a prostorije su prostrane i svijetle.

"U narednom periodu ćemo uraditi i vanjsko uređenje. Pozivam sve roditelje koji su prošli na konkursu u decembru prošle godine da donesu ljekarska uvjerenja i rodne listove kako bismo sklopili ugovore sa njima i da se konačno čuje dječja graja i iz ovog dijela grada", navela je Kurtinovićeva.

Dodala je da je ova predškolska ustanove projektovana za dvije vaspitno obrazovne grupe uzrasta od tri godine do polaska u školu, i dvije za djecu jasličkog uzrasta, odnosno od jedne do tri godine.

"Ovim objektom i vrtićem u Kuljanima i Vrbanji ćemo podmiriti potrebe ovih naselja. I iduće godine ćemo u dogovoru sa gradonačelnikom vidjeti koje su to najveće potrebe za gradnju vrtića. Jedan od prioriteta jeste Starčevica, te Kočićev vijenac. Imamo oko 700 aktivnih zahtjeva roditelja čiji mališani čekaju na upis u vrtiće", istakla je Kurtinovićeva.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji je danas posjetio ovu predškolsku ustanovu, kazao je da je grad prikupio sve potrebne ateste koji su bili neophodni da bi mogli dobiti upotrebnu dozvolu za ovaj objekat.

"Ovaj vrtić je u punoj funkciji i kapacitetu, kako bi od 1. juna počeo sa radom za one mališane koji su ga upisali. Izražavamo veliku zahvalnost Srbiji koja je finansirala ovaj projekat. Razgovaramo i o drugim projektima sa Srbijom, a jedan od njih je izgradnja škole u naselju Ada", naglasio je Stanivuković.

Istakao je da je potrebno još oko 60.000 KM ulaganja oko vrtića kako bi se sve uredilo, te da će on tada biti po svim najboljim standardima.

"Obišli smo nedavno i vrtić u Kuljanima i Vrbanji, i zaključno sa završetkom ovih vrtića to je oko 200, 250 novih mjesta. Očekujem da ove godine završimo energetsku efikasnost i opremanje vrtića u ulici Sime Miljuša za koja smo izdvojili sredstva. Razgovaramo sa centrom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje o tome gdje su najveće potrebe za vrtiće", kazao je Stanivuković.

Podsjećamo, vrtić u naselju Petrićevac je izgrađen u sklopu tronamjenskog objekta, u čijem sastavu se još nalaze mjesna zajednica i ambulanta porodične medicine.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 2,35 miliona KM, od čega je Vlada Srbije donirala 800.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije