Banja Luka

Pratite nas na Google news

Vrtići u Banjaluci otvoreni, mališani oduševljeni

Vrtići u Banjaluci otvoreni, mališani oduševljeni
Foto: N.N. | Vrtići u Banjaluci otvoreni, mališani oduševljeni
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Svi vrtići na području grada od danas su u funkciji za mališane čija su oba roditelja zaposlena i nemaju gdje ostaviti dijete.

Prema riječima vaspitača, mališani su oduševljeni što su napokon došli u vrtić i vidjeli svoje drugare i od jutra su krenuli s igrom.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rekla je da je danas počelo s radom svih 25 objekata Centra i da je ukupno 618 mališana boravilo u ovim ustanovama.

"Pridržavamo se mjera koje su propisane od strane Instituta za javno zdravstvo RS, s tim da je došlo do jedne izmjene i sada smije biti do 15 djece u grupama. Preduslov da počnemo s radom je bio da testiramo sve radnike. Svi su bili negativni na testu", naglasila je Kurtinovićeva.

Dodala je da je prošle sedmice bilo 140 djece u osam objekata Centra, te da je bio veliki broj poziva i zahtjeva roditelja da se djeca vrate u vrtiće.

"Roditelji su morali potpisati izjavu pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću da su zaposleni. Očekujemo da bi sredinom juna Centar mogao proraditi punim kapacitetom i da bi se sva djeca vratila u predškolske ustanove", kazala je Kurtinovićeva.

Kristina Perać, vlasnica predškolske ustanove "Mašta", rekla je za "Nezavisne" da su dva objekta ovog vrtića u funkciji, a da se svi pridržavaju procedura koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS.

"Po 15 djece je u grupama, a roditeljima je zabranjen ulazak u vrtić. Oni pozvone, prođe se dezobarijera te dijete dolazi vama. Potom mu se dezinfikuju ruke i mjeri temperatura, nakon čega se odvodi u svlačionicu, gdje se dijete presvuče i operu mu se ruke i stopala i onda ulazi u grupu", pojasnila je Peraćeva.

Prema njenim riječima, roditelji su prvi dan morali potpisati izjavu u kojoj se navodi da su oba roditelja zaposlena i da nemaju gdje ostaviti dijete, da nisu u izolaciji i da nemaju virus korona, kao ni niko od njihovih ukućana.

"U naša dva objekta prvi dan smo ispunili skoro sve kapacitete, i bilo je 80 djece. Malo je komplikovano, ali smo srećni što smo počeli s radom, a posebno su srećni mališani koji su se poželjeli svojih drugara", istakla je Peraćeva.

Suzana M., majka četvorogodišnjeg dječaka, kazala je da je suprugu i njoj mnogo lakše otkako su vrtići ponovo u funkciji jer su oboje zaposleni.

"Zbog virusa korona sam radila od kuće i u isto vrijeme morala čuvati dijete. To nije nimalo lako i sada je mnogo lakše jer možemo da se posvetimo poslu, a dijete se druži sa svojim vršnjacima", zaključila je ova majka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije