Banja Luka

Pratite nas na Google news

Vrtićima i školama u Banjaluci savjetovano da voda nije za piće

Vrtićima i školama u Banjaluci savjetovano da voda nije za piće
Foto: Ilustracija | Vrtićima i školama u Banjaluci savjetovano da voda nije za piće
Anja Matarugić

​BANJALUKA - Zbog kvara na cjevovodu u naselju Obilićevo svim vrtićima i školama u ovom i okolnim naseljima (Borik i Centar) danas je savjetovano da ne konzumiraju vodu dok se kvar ne otkloni.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, kaže da su jutros dobiti saopštenje iz "Vodovoda" da voda nije za piće, te da se radi na uklanjanju kvara.

"Obavješteni smo da voda nije za konzumiranje u Obilićevu. Mi smo naravno odmah obavjestili vrtiće u tom naselju, kao i u susjednim naseljima", rekla je Kurtinovićeva.

Dodaje da su u "Vodovodu" rekli da se radi na dezinfekciji, te da bi kvar trebao biti saniran do kraja dana.

"Zbog prevencije i zdravlja djece svi svojim vaspitačima smo savjetovali da se voda ne konzumira do kraja dana. Sutra ćemo pratiti situaciju i shodno tome reagovati", objasnila je Kurtinovićeva.

Dragan Kovačević, direktor Osnovne škole "Dositej Obradović", rekao je da su i oni zaprimili ovo obavještenje, te da je kroz školu prošao oglas kojim su sva djeca obavještena da ne piju školsku vodu.

"Djeca su poslušala savjet i nisu konzumirala vodu. Oni često i nose flašice sa vodom od kuće, tako da neće biti nikakvih problema dok se kvar ne sanira", kazao je Kovačević.

Iz banjalučkog Vodovoda saopšteno je da su njihove ekipe angažovane na sanaciji kvara i ispiranju mreže.

“Kada dođe do normalizacije vodosnabdijevanja isporučena voda će biti za upotrebu, zato što sadrži rezidual dezinfekcionog sredstva koji obezbjeđuje kvalitet i onemogućava reinfekciju vode na mreži”, stoji u saopštenju Vodovoda.

Ističu da se završetak radova i normalizacija vodosnabdijevanja očekuju se do kraja dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije