Banja Luka

Vukajlović: Aleksić dobio otkaz zbog teže povrede radne dužnosti

Vukajlović: Aleksić dobio otkaz zbog teže povrede radne dužnosti
Foto: Ilustracija | Vukajlović: Aleksić dobio otkaz zbog teže povrede radne dužnosti
Srna

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora banjalučkog Javnog preduzeća "Akvana" Velibor Vukajlović rekao je da je bivši radnik ovog preduzeća Bojan Aleksić otkaz dobio zbog teže povrede radne dužnosti.

"Pomenuti radnik je bolovanje otvorio 15. marta, na dan kada je objavljena nova sistematizacija u 'Akvani'. On je bio nezadovoljan novim rasporedom radnih mjesta, iako još nijednom radniku nije bilo uručeno nikakvo rješenje", rekao je Vukajlović novinarima u Banjaluci.

Vukajlović tvrdi da se Aleksić, nakon što je otvorio bolovanje, svakodnevno pojavljivao u preduzeću i uznemiravao radnike, te da je Uprava preduzeća posumnjala u njegove nalaze i bolovanje i zakazala vanredni medicinski pregled.

"Tročlana medicinska komisija konstatovala je da je on sposoban za rad. Na osnovu toga on je učinio težu povredu radne dužnosti, odnosno zloupotrebu prava na bolovanje", napomenuo je Vukajlović.

On je rekao da nisu tačne Aleksićeve tvrdnje da je na njegovo radno mjesto zaposlena supruga odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, te da je sistematizacijom njegovo radno mjesto ugašeno.

Vukajlović je rekao da nije istina ni da je preduzeće u kojem je zaposlen član Nadzornog odbora "Akvane" čistilo ovo preduzeće, niti da su tačni podaci da je zaposleno 11 novih radnika.

"U 'Akvani' je u posljednje vrijeme zaposleno pet radnika na određeno vrijeme zbog otvaranja sezone na vodenom parku. I sada nam nedostaje radnika, ali zbog blokade računa preduzeća to nismo u mogućnosti", rekao je Vukajlović.

Bojan Aleksić, otpušteni radnik Javnog preduzeća "Akvana", rekao je danas novinarima u Banjaluci da je iz ovog preduzeća otpušten nelegalno, te da će svoja prava tražiti na sudu.

"Radio sam u Javnom preduzeću 'Akvana' sedam i po godina, a otkaz sam dobio na bolovanju, poštom. Smatram da to u najmanju bruku nije normalno, posebno što poslodavac nije imao ni jedan jedini razlog da mi da otkaz", istakao je Aleksić.

On je objasnio da je na bolovanju bio zbog teške povrede, te da je nalaz pokazao da su mu na nogama pokidani svi nervi, ali da su, kako je naveo, u preduzeću sumnjali u njegovo bolovanje, zbog čega je dobio otkaz.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije