Banja Luka

Za dajak pristanište 180.000 KM

Za dajak pristanište 180.000 KM
Foto: N.N. | Za dajak pristanište 180.000 KM
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - U cilju očuvanja i njegovanja tradicionalnog banjalučkog sporta - vožnje dajak čamca, grad će usmjeriti sredstva za izgradnju dajak pristaništa.

S obzirom na to da je rijeka Vrbas jedan od najvećih potencijala grada, te da su dajakaši veoma važna karika za očuvanje sportskog duha i tradicije, prepoznata je važnost ovog projekta za koji je planirano izdvajanje od 180.000 KM.

"Izgradnja dajak pristaništa omogućiće uslove za treniranje ovoj grupi sportista, a ujedno biti prva stepenica potrebna za veću promociju tradicionalnog banjalučkog sporta, koji ima potencijal da postane svojevrsni brend našeg grada", istakao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Dodao je da se vožnjom dajak čamca čovjek zapravo još više povezuje sa rijekom Vrbas i prirodom, te da će izgradnjom dajak pristaništa istovremeno veći broj građana imati priliku da na najbolji mogući način osjete ljepotu ovog sporta.

"Pored pristaništa imamo plan izgradnje radionica za dajak čamce kako bismo uspjeli očuvati našu tradiciju i omogućimo da ovi čamci još dugi niz godina krase tokove našeg Vrbasa", istakao je Stanivuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije