Banja Luka

Za dajak pristanište 180.000 maraka

Za dajak pristanište 180.000 maraka
Foto: Ilustracija | Za dajak pristanište 180.000 maraka

BANJALUKA - Na banjalučkoj plaži Abacija uskoro će početi izgradnja prvog dajak pristaništa, nakon što je pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača ovog posla, procijenjene vrijednosti oko 180.000 KM.

"U cilju očuvanja i njegovanja tradicionalnog banjalučkog sporta – vožnje dajak čamca, grad je pokrenuo ovaj projekat kojim bi se još više promovisali dajak kao simbol grada i rijeke Vrbas", naveli su iz Gradske uprave.

Dodaje se da će uz bolje uslove za treniranje ovoj grupi sportista, gradnjom dajak pristaništa biti omogućeno i većem broju građana i turista da osjete i upoznaju ljepote ovog sporta i Vrbasa.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, na Abaciji je planirana izgradnja novog zida sa stepeništem koje ide iz vode, te kompletno uređenje plaže, odnosno totalna rekonstrukcija prostora na kojem će se dobiti jedan veliki plato s kojim će kompletno područje dobiti novi izgled.

Nedavno je i Dajak klub Banjaluka uputio inicijativu Ministarstvu trgovine i turizma RS za uvrštavanje dajak čamca na UNESKO-vu listu zaštićenog nematerijalnog kulturnog blaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije