Banja Luka

Pratite nas na Google news

Za drugu fazu radova na društvenom domu u Krminama 170.000 KM

Za drugu fazu radova na društvenom domu u Krminama 170.000 KM
Foto: N.N. | Za drugu fazu radova na društvenom domu u Krminama 170.000 KM
Srna

BANJALUKA - Na novoizgrađenom objektu društvenog doma u naselju Krmine, u okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi", danas je počela druga faza radova za koje je iz budžeta grada izdvojeno više od 170.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je danas posjetio gradilište društvenog doma, rekao je novinarima da objekat treba da bude u potpunosti završen i ustupljen mještanima do septembra.

On je naveo da je uspješno okončan postupak javne nabavke i da je za izvođača završnih radova na domu u Krmninama izabrano preduzeće "Progres gradnja".

"Naše iskustvo sa novim ili obnovljenim društvenim domovima je pozitivno i oko njih se razvija društveni život. Naselje Dragočaj dobilo je novo kulturno-umjetničko društvo, a u novoizgrađenom objektu u Ljubačevu već su izvođene brojne predstave za djecu", rekao je Radojičić i dodao da je to osnovni smisao rekonstrukcije domova.

On je naveo da je rebalansom gradskog budžeta obezbijeđeno još 350.000 KM za rekonstrukciju društvenih domova, te da se rade projekti sanacije i obnove društvenih domova u naseljima Mišin Han, Rekavice, Piskavica i Zalužani.

"Vidjećemo koji je objekat u najlošijem stanju i time prioritet za obnovu", naglasio je Radojičić.

On je rekao da je na posljednjoj sjednici Skupštine grada 20. maja usvojen novi regulacioni plan interpolacije, što znači da će na šest gradskih i prigradskih lokacija biti ponuđena mjesta na kojima će investitori graditi objekte u čijim prizemljima će biti prostori za društvene sadržaje.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić istakao je da se politikom grada o ravnomjernom razvoju gradskog i ruralnog dijela Banjaluke ostvaruju kvalitetni uslovi za ostanak ljudi na ovom prostoru.

On je rekao da će ovi društveni domovi biti korišteni u najbolje svrhe i u interesu mještana.

Za novi društveni dom u Krminama, koji je sagrađen prošle godine, grad je izdvojio 75.000 KM.

Druga ili završna faza, podrazumijeva građevinsko-zanatske, hidroinstalaterske, termo-tehničke i elektroinstalacione radove u objektu, te vanjsko uređenje sa pratećim instalacijama.

Prostor društvenog doma čini višenamjenska sala, na spratu su projektovane dvije kancelarije, a dio objekta predviđen je za poslovni prostor sa zasebnim ulazom.

Istovremeno sa tenderom za Krmine, raspisana je javna nabavka za izradu projekata sanacije i rekonstrukcije društvenih domova u naseljima Mišin Han, Rekavice, Piskavica i Zalužani.

U okviru obnove društvenih domova i oživljavanja društvenih sadržaja u ruralnim sredinama, prošle godine je i u naselju Ljubačevo izgrađen potpuno novi objekat, dok su obnovljeni društveni domovi u naseljima Verići, Dragočaj i Debeljaci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije