Banja Luka

Za izgradnju profesionalne trim-staze 60.000 KM

Za izgradnju profesionalne trim-staze 60.000 KM
Foto: N.N. | Za izgradnju profesionalne trim-staze 60.000 KM

BANJALUKA - Sportisti i rekreativci koji treniraju u parku "Mladen Stojanović" uskoro bi trebalo da dobiju novu trim-stazu dugačku 1.200 metara sa tampon podlogom i malčom.

Ugovor o izgradnji staze, koja će trkačima i rekreativcima obezbijediti bolje uslove, danas su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i Ranko Kremenović, predstavnik izvođača radova firme "MKP Kremenović".

Radojičić je kazao da je ovo posao na koji se dugo čekalo zbog komplikacija sa javnim nabavkama.

"Radilo se o inicijativi građana i Savjeta mjesne zajednice Rosulje da se uredi trim-staza u parku. Uradili smo projekat, potpisali ugovor i radi se profesionalna staza kako za one koji treniraju tako i za one koji se rekreiraju", kazao je Radojičić.

Dodao je da je predviđena vrijednost radova oko 60.000 KM i istakao da očekuje da sve bude uredno urađeno.

Kremenović je rekao da je ovaj projekat značajan za grad, ali i sve rekreativce i da će radovi biti izvedeni kvalitetno u predviđenom roku koji je 120 dana.

"Radovi će početi čim to vremenski uslovi dozvole. Nadamo se da će to biti što prije", rekao je Kremenović.

Duško Tadić, član Atletskog kluba invalida "Banjaluka", koji je pokrenuo građansku inicijativu za izgradnju trim-staze, rekao je da će ova staza građanima mnogo značiti.

"Poenta kada smo pokrenuli priču je bila da to uradi grad, a najbitnija stvar je što je grad to prepoznao i iznenađeni smo kako su u kratkom roku urađene pripreme za izgradnju", rekao je Tadić.

Dodao je da su građani sakupili oko 2.700 KM, od čega su finansirane kampanja za izgradnju i dokumentacija za trim-stazu.

Siniša Mrkobrada, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje, rekao je da ova ideja datira još iz prošlog saziva Savjeta MZ.

"Ovo nije samo projekat za mjesnu zajednicu Rosulje, nego za sve građane, ali i turiste koji dolaze u grad", rekao je Mrkobrada.

Bojana M., koja se rekreativno bavi trčanjem, kaže da će izgradanja trim-staze doprinijeti da se sve više sportista, ali i rekreativaca okuplja u najpoznatijem parku u gradu, da trenira i rekreira se na otvorenom.

"Do sada smo trčali po neravnoj i blatnjavoj stazi, a uskoro ćemo dobiti novu trim-stazu po kojoj će nam biti ljepše da trčimo, ali će doprinijeti i ljepšem izgledu parka", rekla je Bojana M. 

Rekonstrukcija kule na Kastelu

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da danas počinje rekonstrukcija ulazne kule na tvrđavi Kastel čiji je krov izgorio.

"Ove godine bi trebalo da se radi još jedna kula, što će finansirati grad, jer nema donatorskih sredstava", objasnio je Radojičić.

Dodao je da ove sedmice očekuju početak izgradnje kanalizacije u Prištinskoj ulici, puta u Dragočaju, kuća za izbjeglice u Kuljanima, a da još čekaju da se završe sve formalnosti za uvođenje izvođača u Ulici Petra Velikog u Česmi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije