Banja Luka

Za kanalizacionu mrežu u Banjaluci 650.000 KM

Za kanalizacionu mrežu u Banjaluci 650.000 KM
Foto: N.N. | Za kanalizacionu mrežu u Banjaluci 650.000 KM

Za izgradnju kanalizacione mreže na području grada ove godine je namijenjeno 650.000 KM, navodi se u Programu uređenja građevinskog zemljišta Odjeljenja za komunalne poslove.

Ove godine biće izgrađena kanalizacija u Tuzlanskoj ulici koja je ugovorena prošle godine.

"Do momenta trajnog rješavanja zbrinjavanja otpadnih voda planira se nastavak započete izgradnje u prethodnom periodu, rješavanje kritičnih tačaka kanalizacione infrastrukture kao što su Lauš, Pobrđe i Ada te povezivanje postojeće kanalizacione infrastrukture na Petrićevcu i izgradnja kolektora prema Paprikovcu", piše u ovom programu.

Ove godine takođe je planirana izgradnja kanalizacije na Starčevici, u Zalužanima, Adi i Vrbanji, dok će se iz kreditnih sredstava finansirati izgradnja kanalizacije u naseljima Lauš, Pobrđe i Vida Simurdžića.

"U okviru projekta 'Voda 2' nova kanalizaciona mreža biće izgrađena u Kuljanima, Adi, Vrbanji, Drakuliću, Laušu i Putu srpskih branilaca. Ovi radovi bi bili finansirani iz kreditnih sredstava EBRD-a", stoji u Programu uređenja građevinskog zemljišta.

U Odjeljenju za komunalne poslove su rekli da je rješavanje problema sa kanalizacijom jedan od najvažnijih prioriteta.

"Za trajno rješavanje i zbrinjavanje otpadnih voda potrebna su sredstva koja budžet grada ne može obezbijediti, te je potrebno obezbijediti druge izvore finansiranja kao što su donatorska sredstva, IPA fondovi i drugo", kažu u ovom odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije