Banja Luka

Za najveći gradski park ove godine milion maraka

Za najveći gradski park ove godine milion maraka
Foto: N.N. | Za najveći gradski park ove godine milion maraka

BANJALUKA - Za budući najveći gradski park, koji će biti stacioniran između Tržnog centra "Delta planet" i kampusa, ove godine će iz budžeta grada biti izdvojeno oko milion KM u različitim fazama, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je u nedjelju prisustvovao pikniku za najmlađe na ovoj lokaciji.

Prema njegovim riječima, planirano je da sadržaj parka predviđa mogućnosti rekreacije za sportiste.

"Sa druge strane, imaćemo jedno veliko jezero u sredini parka i šetalište, kao i ambijent da se popije piće. Imaćemo i amfiteatar za kulturu, tako da će građani imati priliku da ovdje dolaze i da se druže", najavio je Stanivuković.

On je istakao da će svaka porodica imati mogućnost da zasadi jedno drvo u budućem parku te time dobije dodatnu ljubav prema ovom dijelu grada.

"Već smo počeli s krčenjem i uređivanjem ovog dijela kako bi dobio prve obrise parka. Imamo ideje kuda će ići određene staze. Park će izlaziti na rijeku Vrbas, gdje ćemo napraviti šetalište, kej i restorane. Šetalište će cijelom dužinom uz Vrbas ići do naselja Borik, Ada, pa sve do Gradskog mosta u gornjem dijelu grad", objasnio je Stanivuković.

Planirano je da u junu bude urađena javna rasvjeta u jednom dijelu parka, kao i uređenje jednog dijela staza i postavljanje klupa.

"Nakon ovoga ćemo raspisati međunarodni javni poziv za izgled parka, ali s elementima koji su već postavljeni, kao i jezerom u sredini, što će biti obavezno. Očekujemo odziv desetina kompanija na ovaj javni poziv. Za nas je izuzetno važno da što prije radimo dio po dio parka", naglasio je Stanivuković.

Dodao je da je cilj piknika za najmlađe privlačenje i upoznavanje Banjalučana s budućim novim parkom, kako bi već stekli naviku da dolaze u ovaj dio grada.

Sedmogodišnji Stefan je rekao da se raduje parku jer će on biti pun prirodne ljepote, ali da se ipak najviše raduje skejt parku, jer voli da vozi bicikl i pravi trikove.

Osmogodišnji Milan kazao je da će se u budućem parku najviše igrati sa drugarima te da jedva čeka da vidi jezero, jer posebno voli životinje.

Na pikniku za najmlađe, koji je održan u nedjelju na lokaciji budućeg najvećeg parka u gradu, sakupilo se više desetina mališana s roditeljima, koji su uživali u mnogobrojnim aktivnostima, a akcenat je stavljen na porodično druženje u prirodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije