Banja Luka

Za nove teretane u Adi, Kočićevom Vijencu i Obilićevu 50.000 KM

Za nove teretane u Adi, Kočićevom Vijencu i Obilićevu 50.000 KM
Foto: Ilustracija | Za nove teretane u Adi, Kočićevom Vijencu i Obilićevu 50.000 KM

BANJALUKA - Nove teretane na otvorenom biće postavljene u banjalučkim naseljima Ada, Kočićev vijenac i Obilićevo, za šta je u budžetu predviđeno 50.000 KM, i pokrenut je postupak za izradu idejnog projekta i za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Nakon toga, uslijediće tender za izbor izvođača radova i nabavku potrebnih rekvizita.

Namjera je da građanima budu omogućeni novi sportsko-rekreativni sadržaji, a, prema dosadašnjoj praksi, svaka teretana biće opremljena sa 12 tipskih sprava.

Kada je riječ o lokacijama, iz resornog odjeljenja su precizirali da će sprave za vježbanje na otvorenom biti postavljene uz sportsko i dječije igralište u naselju Ada, na Kočićevom vijencu kod šahovskog igrališta, odnosno u neposrednoj blizini stadiona Fudbalskog kluba "BSK", a u Obilićevu u Ulici Marka Kraljevića.

Iz resornog odjeljenja podsjećaju da su početkom godine otvorene tri nove teretane, i to u naseljima Priječani, Borik i Pobrđe.

"Posljednjih nekoliko godina sprave za vježbanje postavljene su i u Parku `Mladen Stojanović`, na šetalištu pored rijeke Vrbas - između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu, u krugu Sportsko-rekreativnog centra "Akvana", te u Česmi i Obilićevu", podsjećaju iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije