Banja Luka

Za novu rasvjetu u Banjaluci ove godine 150.000 KM

Za novu rasvjetu u Banjaluci ove godine 150.000 KM
Foto: Ilustracija | Za novu rasvjetu u Banjaluci ove godine 150.000 KM

BANJALUKA - Za gradnju rasvjete u ovoj godini u budžetu grada Banjaluka planirano je 150.000 KM, što će biti iskorišteno za novo osvjetljenje dijela više ulica i naselja u urbanom i seoskom području.

Iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove ističu da je u toku i veliki projekat zamjene postojeće gradske rasvjete LED svjetiljkama, koji je započeo jesenas i obuhvata zamjenu 1.537 svjetiljki u 45 ulica na području mjesnih zajednica Centar, Starčevica, Obilićevo, Ada i Debeljaci, gdje je prošlog vikenda puštena u funkciju nova rasvjeta.

Ovaj zajednički projekat sa Razvojnim projektom UN /UNDP/ biće nastavljen i tokom ove godine, kada će biti zamijenjeno još 1.500 svjetiljki u naseljima Vrbanja, Česma, te Lazarevo jedan i dva, saopšteno je iz Gradske uprave.

Od sinoć je u funkciji oko pola kilometra nove rasvjete u naselju Paprikovac, a osvijetljen je spoj ulica Jovana Raškovića i LJevčanske.

Iz Gradske uprave najavljuju da će sljedeće sedmice novu rasvjetu dobiti i mještani Ljubačeva, te Univerzitetski kampus gdje su u toku radovi.

Riječ je o nastavku gradnje rasvjete u ukupnoj dužini od oko pet kilometara, koja će u ovom paketu obuhvatiti više lokacija na širem području Banjaluke.

U Odjeljenju za komunalne poslove naveli su da slijede i radovi u ulicama Beogradska, Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Despota Stefana Lazarevića, Sime Milić Jorgić, te na području naselja Bronzani Majdan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije