Banja Luka

Za podsticaj zapošljavanja milion KM

Za podsticaj zapošljavanja milion KM
Foto: Ilustracija | Za podsticaj zapošljavanja milion KM
Srna

BANJALUKA - Grad Banjaluka objavio je danas javni poziv za dodjelu sredstava za podsticaj zapošljavanja za 2018. godinu, za šta je na raspolaganju ukupno 1.020.000 KM.

Sredstva su namijenjena za unapređenje poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika sa područja grada, za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima i prvi put za osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje učeničke prakse, saopšteno je iz Gradske uprave.

Od ukupnog iznosa podsticajnih sredstava, za sufinansiranje dijela troškova nabavke osnovnih sredstava s ciljem tehnološkog razvoja malih i srednjih preduzeća planirano je 520.000 KM.

Za subvencije za prekvalifikaciju radnika s ciljem obezbjeđenja deficitarnih zanimanja i osiguranja adekvatne radne snage koja je neophodna za rast konkurentnosti preduzeća i podsticanje novih zapošljavanja planirano je 100.000 KM.

Od ukupnog iznosa podsticajnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola predviđeno je 100.000 KM, dok je za subvencije za samozapošljavanje namijenjeno 300.000 KM.

Na javni poziv mogu da se prijave privredna društva i samostalni preduzetnici, poslovne jedinice privrednih društava i izdvojene poslovne jedinice samostalnih preduzetnika registrovane na području grada, koji obavljaju proizvodnu ili uslužnu djelatnost.

Rok za podnošenje prijava je 13. jul, a mogu ih podnijeti i nezaposlena lica, prijavljena na evidenciji banjalučke Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i srednje stručne škole, koji ispunjavaju određene uslove.

Dodatne informacije u vezi sa pozivom, mogu se dobiti u gradskom Odjeljenju za privredu na broj telefona 051/244-444, lokal 837 ili mejlom /privreda@banjaluka.rs.ba/. 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije