Banja Luka

Pratite nas na Google news

Za postavljanje i održavanje semafora 160.000 KM

Za postavljanje i održavanje semafora 160.000 KM
Foto: N.N. | Za postavljanje i održavanje semafora 160.000 KM
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Za održavanje i postavljanje semafora na području grada ove godine planirano je izdvajanje ukupno 160.000 KM, navodi se u Programu zajedničke komunalne potrošnje Odjeljenja za saobraćaj i puteve 2020. godine.

Za održavanje semafora planirano je 110.000, za utrošak električne energije 30.000 i postavljanje ove vrste signalizacije 20.000 KM.

Kako se dodaje, u cilju omogućavanja nesmetanog i bezbjednog odvijanja saobraćaja neophodno je redovno održavati semaforske uređaje što podrazumijeva svakodnevni obilazak semafora te, između ostalog, po potrebi zamjenu sijalica, grla, osigurača, štitnika, popravku LED segmenata i pranje.

"Takođe,  tokom  godine  određeni  dio  semaforske opreme  se  ošteti  ili  uništi  u saobraćajnim nezgodama i neophodno je odmah odreagovati i zamijeniti uništenu opremu i sistem vratiti u redovno funkcionisanje", dodaje se u ovom programu.

Dio troškova uzrokovanih saobraćajnim nezgodama se refundira kroz likvidaciju štete po osnovu osiguranja.

"Takođe, u proteklom periodu određeni broj raskrsnica koje su bile regulisane  semaforskim  uređajima  je  rekonstruisan  u  kružne  raskrsnice,  a  dio demontirane opreme biće iskorišten za zamjenu oštećenih dijelova", navodi se u ovom programu.

Dodaje se da će na raskrsnici Omladinske sa Solunskom ulicom biti postavljena semaforska oprema koja će biti demontirana sa raskrsnica koje su rekonstruisane u kružne.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije