Banja Luka

Pratite nas na Google news

Za projekte banjalučih mjesnih zajednica 171.000 KM

Za projekte banjalučih mjesnih zajednica 171.000 KM
Foto: Arhiva | Za projekte banjalučih mjesnih zajednica 171.000 KM
Srna

BANJALUKA - Grad Banjaluka ove godine predvidio je 171.000 KM u budžetu ili za 20.000 KM više nego lani za podršku projektima mjesnih zajednica na uređenju prostora.

Javni poziv za dodjelu sredstava za podršku projektima mjesnih zajednica na uređenju prostora otvoren je do 14. februara, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za opštu upravu.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju svi savjeti mjesnih zajednica sa područja Banjaluke, a svaki savjet mjesne zajednice ima pravo da predloži najviše dva projekta.

Riječ je o projektima koji se odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova na području mjesne zajednice kao što su spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata mjesnih zajednica, uređenje dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i okoline tih objekata na području mjesne zajednice.

Maksimalan iznos po pojedinačnom projektu iznosiće 3.000 KM, što je više za 500 KM u odnosu na prethodne godine.

Iz Odjeljenja za opštu upravu podsjetili su da su prošle godine realizovane brojne aktivnosti po mjesnim zajednicama u okviru ovog projekta, kao što su nabavka računarske opreme, sanacija prostorija mjesnih zajednica, uređenje dvoršta, sanacija ograda oko škola i slično.

U saopštenju se navodi da se manjim projektima uređenja prostora i nabavke potrebne opreme nastoji da se u svakoj od 57 banjalučkih mjesnih zajednica riješi poneki problem.

"Sve aktivnosti u okviru projekta predlažu mještani, odnosno njihovi predstavnici u savjetima mjesnih zajednica", dodaju iz Odjeljenja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije