Banja Luka

Za projekte u banjalučkim MZ 150.000 KM

Za projekte u banjalučkim MZ 150.000 KM
Foto: Ilustracija | Za projekte u banjalučkim MZ 150.000 KM
Dajana Miljić

BANJALUKA - Po jedan projekat iz svake od 57 mjesnih zajednica, koji se odnose na uređenje prostora, finansiraće grad, a projekti, čija procijenjena vrijednost iznosi oko 150.000 KM, odabrani su putem javnog poziva.

Po okončanom javnom pozivu za dodjelu sredstava za podršku projektima mjesnih zajednica na uređenju prostora, Komisija za izbor projekata sačinila je rang-listu najuspješnijih projekata mjesnih zajednica, kojima se dodjeljuju sredstva u iznosu do maksimalnih 2.500 KM po projektu.

"Od dostavljenih 70 projekata sa kojima su aplicirali savjeti mjesnih zajednica sa područja grada, nakon evaluacije projekata i ocjene Komisije za izbor 57 projekata ocijenjeni su kao najuspješniji. Podržaćemo po jedan projekat iz svake mjesne zajednice", kazala je Sanja Pavlović, načelnica Odjeljenja za opštu upravu.

Odabrani projekti odnose se na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, vanjsko i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području mjesne zajednice.

Tako je u MZ Starčevica podržan projekat da se na dječjem igralištu između ulica Ognjena Price i Rajka Bosnića nabave i ugrade klackalice, ljuljaške i klupe, a u MZ Paprikovac, u dvorištu crkve, napravi dječje igralište - igraonica na otvorenom.

Izgradnja dječjih igrališta, po ovom pozivu, podržana je u Čairama, između ulica Talijanskog bataljona Mateoti i Anđe Knežević, u Priječanima i kod škole u Krminama, a rekonstrukcija sportskih igrališta u naselju Ada.

Grad će finansirati i nabavku cijevi za vodu za 14 domaćinstava u Bočcu, sanaciju krova na društvenim domovima u Prijakovcima i Piskavici, proširenje ulične rasvjete u centru Borkovića i niz drugih problema u MZ.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije