Banja Luka

Za projekte u banjalučkim MZ 150.000 KM

Za projekte u banjalučkim MZ 150.000 KM
Foto: Ilustracija | Za projekte u banjalučkim MZ 150.000 KM

BANJALUKA - Po jedan projekat iz svake od 57 mjesnih zajednica, koji se odnose na uređenje prostora, finansiraće grad, a projekti, čija procijenjena vrijednost iznosi oko 150.000 KM, odabrani su putem javnog poziva.

Po okončanom javnom pozivu za dodjelu sredstava za podršku projektima mjesnih zajednica na uređenju prostora, Komisija za izbor projekata sačinila je rang-listu najuspješnijih projekata mjesnih zajednica, kojima se dodjeljuju sredstva u iznosu do maksimalnih 2.500 KM po projektu.

"Od dostavljenih 70 projekata sa kojima su aplicirali savjeti mjesnih zajednica sa područja grada, nakon evaluacije projekata i ocjene Komisije za izbor 57 projekata ocijenjeni su kao najuspješniji. Podržaćemo po jedan projekat iz svake mjesne zajednice", kazala je Sanja Pavlović, načelnica Odjeljenja za opštu upravu.

Odabrani projekti odnose se na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, vanjsko i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području mjesne zajednice.

Tako je u MZ Starčevica podržan projekat da se na dječjem igralištu između ulica Ognjena Price i Rajka Bosnića nabave i ugrade klackalice, ljuljaške i klupe, a u MZ Paprikovac, u dvorištu crkve, napravi dječje igralište - igraonica na otvorenom.

Izgradnja dječjih igrališta, po ovom pozivu, podržana je u Čairama, između ulica Talijanskog bataljona Mateoti i Anđe Knežević, u Priječanima i kod škole u Krminama, a rekonstrukcija sportskih igrališta u naselju Ada.

Grad će finansirati i nabavku cijevi za vodu za 14 domaćinstava u Bočcu, sanaciju krova na društvenim domovima u Prijakovcima i Piskavici, proširenje ulične rasvjete u centru Borkovića i niz drugih problema u MZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije