Banja Luka

Za projekte udruženja građana iz budžeta Banjaluke 177.000 KM

Za projekte udruženja građana iz budžeta Banjaluke 177.000 KM
Foto: Ilustracija | Za projekte udruženja građana iz budžeta Banjaluke 177.000 KM

BANJALUKA - Iz budžeta grada ove godine za sufinansiranje projekata udruženja građana biće izdvojeno više od 177.000 KM, a javni poziv za dodjelu ovih sredstava očekuje se početkom marta.

"Kako bi upoznali udruženja građana o javnom pozivu za dodjelu ovih sredstava i prioritetnim oblastima sufinansiranja, gradsko Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku organizovaće u utorak u Domu omladine info-dan", saopšteno je iz ovog odjeljenja.

Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, rekao je da grad iz godine u godinu unapređuje partnerski odnos s civilnim sektorom i na određen način ga uključuje u proces donošenja odluka, te će i ovaj put prije poziva biti održan info-dan za udruženja građana.

"Cilj tog sastanka su konsultacije s udruženjima u vezi s definisanjem prioritetnih ciljeva koji će biti dio predstojećeg javnog poziva, a koji su u uskoj vezi s platformom 'Banjaluka ljudskog lica' i u skladu s ciljevima iz Strategije razvoja grada i sektorskih planskih dokumenata iz nadležnosti odjeljenja", rekao je Stanić.

Dodao je da su predložene prioritetne oblasti koje će biti predmet info-dana: obezbjeđivanje uslova u zajednici za samostalan život osoba s invaliditetom, programi podrške osobama treće životne dobi za samostalniji i kvalitetniji život u prirodnom okruženju i prevencija demencije kod osoba treće životne dobi.

Predmet info-dana biće i programi međugeneracijske solidarnosti, razvojni programi za djecu i porodicu u mjesnim zajednicama s ciljem prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja, programi namijenjeni zdravim životnim stilovima na području emocionlanog razvoja djece predškolskog uzrasta i razvojni programi iz oblasti nenasilne komunikacije i asertivnog ponašanja djece školskog uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije