Banja Luka

Za sada bez opasnosti od izlivanja rijeka na području Banjaluke

Za sada bez opasnosti od izlivanja rijeka na području Banjaluke
Foto: Ilustracija | Za sada bez opasnosti od izlivanja rijeka na području Banjaluke

BANJALUKA - Civilna zaštita i nadležne gradske službe prate stanje vodotokova na području Banjaluke i preduzimaju odgovarajuće mjere zaštite, s obzirom na mogućnost obilnih količina padavina, izjavio je danas šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

"Civilna zaštita je stavljena u stanje pojačane pripravnosti radi najava meteorologa da bi Banjuluku sa ostatkom BiH od nedjelje, 12. maja, mogle zadesiti obilne padavine i dovesti do značajnog rasta vodotokova na području grada", rekao je Ćućun.

On je istakao da je stanje vodotokova na gradskom području ispod kote redovnih odbrana od poplava i da za sada ne prijeti opasnost od izlivanja rijeka iz korita, saopšteno je iz Uprave grada Banjaluka.

"U stalnom smo kontaktu sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i Hidroelektranom 'Bočac', zbog značaja akumulacije 'Bočac' na vodostaj Vrbasa na području Banjaluke. Prema posljednjim podacima, stanje u akumulaciji 'Bočac' je redovno sa uobičajnim dotokom vode za ovo doba godine", kaže Ćućun.

Republički hdrometeorološki zavod u srijedu je upozorio na moguće obilne padavine u od subote, 11. do srijede, 15. maja, sa prognozom da bi u sjevernim dijelovima Srpske moglo pasti i do 100 litara kiše po metru kvadratnom, što bi moglo dovesti do izlijevanja rijeka iz korita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije