Banja Luka

Za vikend promocija "Manjača-mjesto susreta"

Za vikend promocija "Manjača-mjesto susreta"
Foto: N.N. | Za vikend promocija "Manjača-mjesto susreta"

Da bi turističko-rekreativni centar Manjača mogao da živi svih 365 dana u godinu, svoje aktivnosti nastavlja i nakon ljetne sezone, i to upravo sa promocijom koja će se održati u subotu da bi se prikazali svi turističke potencijali ove destinacije.

Tim povodom u subotu, 17. septembra na platou kod jezera Šljivo, sa početkom u 10 časova održaće se manifestacija "Manjača- mjesto susreta".

Ova manifestacija će okupiti brojne posjetioce iz regiona a i šire.

Kako je kazao Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela u sklopu kojeg radi Turističko-rekreativni centar Manjača, ovaj događaj će pozitivno uticati na ruralni razvoj i to stavljanjem svih resursa ove planine radi razvoja turizma i privrede.

"Želja nam je da Manjača živi svih 365 dana u godini, te da se ostvari kao razvojni kapacitet našeg grada a i Republike Srpske", ističe Ilić.

Ovo bi sve u krajnjem cilju, kako dodaje, pokrenulo privredne aktivnosti koje bi dovele do razvoja, a onda i dodatnog zapošljavanja u turizmu.

"Manifestacija počinje od 10 časova ujutro, a već od 7 se očekuje lagano okupljanje svih naših učesnika kao i gostiju", kaže Ilić, dodavši da će imati gostiju od Slovenije do Makedonije.

"Pozivam sve građane da isprate ova događaj i da se zajedno sa nama dobro zabave", dodaje Ilić.

Dragana Vukliš, direktorica Turističke organizacije Banjaluka ističe da kroz ovaj događaj žele da uključe što više učesnika iz zemlje i regiona.

"Raznovrsnost učesnika i gostiju će u značajnoj mjeri doprinijeti promociji i razvoju pomentuog lokaliteta", kazala Vukliševa.

Jedan od organizatora manifestacije je i Gradska razvojna agencija, iz koje su ovom prilikom kazali da već dugo planiraju ovaj događaj.

"Prije četire godine smo svi zajedno krenuli da radimo u pravcu razvoja ovog turističkog potencijala. Trenutno smo tek na drugoj fazi, a ima ih četiri", ističu iz Gradske razvojne agencije.

Podršku projektu je pružila i Turistička organizacija Republike Srpske.

"Za ove događaje uvijek postoji naša podrška", kazali su oni.

Posjetioce u subotu čeka bogat repertoar, a zabavljaće ih brojni učesnici, među kojima su i lovačka udruženja, ribolovačka društva, konjički klubovi, planinski, biciklistički savez, paraglajding klub, penjački klub i brojni drugi.

Takođe će biti organizovan "Wake Park", odnosno skijanje na vodi, a tokom trajanje čitave manifestacije biće upriličen zabavni program za sve učesnike, gdje će gosti imati priliku da uživaju u muzici naših lokalnih bendova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije