Banja Luka

Zahtjev za dodatnim testiranjem vaspitača

Zahtjev za dodatnim testiranjem vaspitača
Foto: N.N. | Zahtjev za dodatnim testiranjem vaspitača

Za sedmicu dana, koliko su vrtići u gradu ponovo otvoreni, od 202 prijavljene djece u prosjeku je dolazilo oko 80 mališana, a iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje su zahtijevali dodatno testiranje zaposlenih na virus korona, rekla je za "Nezavisne" Jelena Kurtinović, direktorica ovog centra.

"Prvog dana je došlo 74 djece, drugog i trećeg 82 mališana, a ostalih dana se broj kretao oko 80", kazala je Kurtinovićeva.

Navela je da su se prema njenom mišljenju roditelji djece koja prvu sedmicu nisu dolazila prijavili samo da bi sačuvali mjesto u vrtiću ukoliko ih poslodavci pozovu nazad na posao.

"Ukoliko dođe do dodatnih popuštanja mjera i veći broj djece krene u vrtiće uputili smo zahtjev Radovanu Viškoviću, premijeru RS, kao i Institutu za javno zdravstvo RS da se obavi dodatno testiranje zaposlenih u ovom centru", kazala je Kurtinovićeva.

Dodala je da ukoliko dođe do dodatnog relaksiranja mjera ne mogu da se drže spiska sa 202 djece, već će morati da prime sve mališane.

"Želimo prije svega da omogućimo sigurno okruženje za djecu, takođe moramo obezbijediti da u grupama ne bude više od desetoro djece, što znači da ćemo možda pustiti u rad i dodatne vrtiće", zaključila je Kurtinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije