Banja Luka

Zahvalnice banjalučkim školama za osmijehe djece na KiM

Zahvalnice banjalučkim školama za osmijehe djece na KiM
Foto: Ustupljena fotografija | Zahvalnice banjalučkim školama za osmijehe djece na KiM

BANJALUKA - Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke, danas je u OŠ "Branko Ćopić" uručio 12 zahvalnica Odbora direktorima osnovnih i srednjih škola banjalučke regije za učešće u humanitarnoj akciji "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" u 2023. godini.

Arlov je zahvalio učenicima, direktorima i nastavnicima koji su na prijedlog Odbora u jesen prošle godine pokrenuli humanitarne akcije uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji. 

"U decembru i januaru podijeljeno je više od 3.500 paketića srpskoj djeci na Kosmetu, te 150 paketića srpskoj djeci u Zapadnoj Slavoniji u Hrvatskoj. Koliko je vrijedan paketić, još je vredniji dječji osmijeh na Kosmetu i to što su djeca iz 92 osnovne i srednje škole iz Republike Srpske mislila na svoje vršnjake sakupljajući sredstva", rekao je Arlov. 

Ističe da su posebno radosni što su djecu sa poteškoćama u razvoju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici dva puta obradovali paketićima, te što će "opremiti ovaj veleljepni centar koji su izgradili humanošću Republike Srpske". 

Branka Špirić, direktorica Osnovne škole "Branko Ćopić" iz Banjaluke, zahvalila je Odboru u ime svih direktora, te istakla da je "bilo zadovoljstvo učestvovati u humanosti za naše sveto Kosovo i Metohiju". 

U razgovoru sa Arlovom ona je predložila da zajedno sa Odborom organizuju veliki humanitarni koncert na kojem bi učestvovale učenice ove humane škole.

I Vladimir Kuvalja, direktor Srednje tehničke škole iz Banjaluke, najavio je da će u maju opet organizovati humanitarnu sportsku manifestaciju i posvetiti je, uz pomoć Odbora, srpskoj djeci na Kosmetu.

Arlov je pozvao sve humane ljude, organizacije i institucija u Republici Srpskoj da u ovo teško vrijeme za srpski narod na Kosmetu pomognu njihove humanitarne projekte donacijama i trajnim nalogom koji će biti posvećen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, srpskoj djeci i višečlanim porodicama na Kosovu i Metohiji putem žiro računa Odbora: 5551000046740485 kod Nove banke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije