Banja Luka

Zamjena semafora kružnim tokovima

Zamjena semafora kružnim tokovima
Foto: N.N. | Zamjena semafora kružnim tokovima

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da u oblasti saobraćaja na području ovog grada u koncepcijskom smislu najkrupniju stvar predstalja zamjenjivanje semaforskog regulisanja saobraćaja kružnim raskrsnicama.

On je rekao novinarima tokom obilaska kružnog toka na raskrsnici koja spaja Ulicu Vase Pelagića, Aleju Svetog Save i Ulicu vladike Platona, koja je prije nekoliko dana stavljena u funkciju, da će ovo rješenje omogućiti da se sa više gradskih područja stigne do centra grada i obrnuto, uz olakšano odvijanje saobraćaja, jer su semafori stvarali velike saobraćajne gužve.

Radojičić je naveo da je vrijednost izgradnje tog kružnog toka, završenog prije roka, bila više od 200.000 KM, a da su radovi uključivali i proširenje dijela trotoara i izmještanja djela ulične rasvjete.

"Na ovom pravcu koji povezuje istočni i zapadni tranzit u toku je izgradnja i druge kružne raskrsnice, a kada bude gotova u narednih mjesec dana, cijela ova vertikala biće znatno bolja za učesnike u saobraćaju", rekao je Radojičić.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić naveo je da je jedan od razloga zašto se semafori zamjenjuju kružnim tokovima bolji protok vozila, ali i veća bezbjednost pješaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije