Banja Luka

Pratite nas na Google news

Zatvoren vrtić u Banjaluci, radili na "crno"

Zatvoren vrtić u Banjaluci, radili na "crno"
Foto: N.N. | Zatvoren vrtić u Banjaluci, radili na "crno"
A.M.

BANJALUKA - Gradska inspekcija zabranila je rad privatnom vrtiću "Bambini" u Dragočaju zbog neposjedovanja dozvole za rad, a vlasnica vrtića je svojevoljno zatvorila i drugi objekat u Novoj varoši.

"Iako je riječ o objektu koji je registrovan kao klub za djecu, evidentno je da je, zapravo, u pitanju vrtić u kojem djeca borave, ali koji ne posjeduje potrebnu dokumentaciju za rad", rekao je  Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Osim što vrtić nema odobrenje za rad, inspektori su utvrdili da je prostor neuslovan i ne ispunjava sanitarne i higijenske uslove za boravak djece.

"Inspektori su utvrdili nepravilnosti u radu predmetnog objekta i konstatovali sanitarnotehničke i higijenske nedostatke", rekao je Kecman.

Zbog utvrđenih nedostataka Inspekcija je do daljeg naložila mjeru zabrane obavljanja neregistrovane djelatnosti do ispunjenja zakonom propisanih uslova.

Neslužbeno saznajemo da vlasnica nije bila upoznata koja je dokumentacija neophodna, te je svojevoljno odlučila da zatvori i drugi privatni vrtić "Bambini" u Novoj varoši dok ne pribavi potrebna dokumenta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije