Banja Luka

Završen BHRI program za mlade: Banjaluci podrška za obnovu Doma omladine

Završen BHRI program za mlade: Banjaluci podrška za obnovu Doma omladine
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Završen BHRI program za mlade: Banjaluci podrška za obnovu Doma omladine

BANJALUKA - Manifestacija "Youth connected for change" održana je kao završni događaj BHRI programa za mlade u Domu omladine u Banjaluci.

Ovaj program je u posljednje četiri godine realizovala Međunarodna organizacije za migracije u BiH, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.

"Putem ovog programa, u Banjaluci su podržana 64 projekta, kao što su projekti različitih nevladinih organizacija koji se odnose na organizovanje omladinskih aktivnosti usmjerenih na jačanje liderstva i zagovaranja mladih, promovisanju pozitivnih inicijativa i događaji iz kulture", saopštili su iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodali su da je grad Banjaluka u okviru ovog programa dobio podršku za obnovu krova Doma omladine, omogućavajući mu da postane centralno mjesto susreta omladinskih organizacija za umrežavanje i organizaciju aktivnosti.

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti, kazala je da je grad već izgradio lift i stepenice za ovaj dio Doma omladine, te da će kroz ovaj program biti dodatno opremljen Dom omladine.

Laura Lungaroti, šef Misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH, rekla je da je program BHRI počeo u novembru 2017, a završava se u oktobru ove godine.

Dodala je da je u okviru programa obuhvaćeno 20.000 mladih kojima je data mogućnost da se bave inovativnim idejama i inicijativama i da budu dio različitih projekata.

Erik Nelson, ambasador SAD u BiH, naglasio je da je investicija u mlade ljude najbolja investicija, jer kako je kazao "mladi su ti koji mogu izgraditi bolju budućnost".

"U deficitu su i nada i šansa za mlade ljude, ali ako se okupe na formumima poput ovih to može promijeniti stvari na bolje. A da bi to bila uspješna priča, potrebna je odlučnost mladih uz podršku svih nivoa vlasti i organizacija civilnog društva, a sve sa krajnjim ciljem pružanja podrške mladim ljudima da stvari krenu u boljem pravcu", kazao je Nelson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije