Banja Luka

Pratite nas na Google news

Završen kružni tok na Malti

Završen kružni tok na Malti
Foto: N.N. | Završen kružni tok na Malti
Bojana Kljajić

BANJALUKA - Nova montažna kružna raskrsnica na Malti, na ukrštanju Ulice Trive Amelice sa Ulicom dr Mladena Stojanovića, postavljena je danas, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

"Ovaj kružni tok izgrađen je uklapajućim montažno-demontažnim elementima, a prije toga je postavljen novi asfaltni sloj jer je stari bio oštećen  i pojavili su se kolotrazi", objasnili su u ovom odjeljenju.

Izgradnja ovog kružnog toka počela je u martu, njegova vrijednost je 37.000 KM, a prema projektu, on ima samo jednu saobraćajnu traku.

Građani se raduju što su ovi radovi završeni i, kako kažu, očekuju da će saobraćaj sada brže funkcionisati.

"Izgradnjom kružnih raskrsnica gužve se u velikoj mjeri smanjuju i smatram da bi svi vozači trebalo da imaju strpljenja dok su radovi u toku jer će nakon toga saobraćaj biti rasterećeniji", kaže Goran K. iz Rosulja.

Trenutno je u toku izgradnja i kružne raskrsnice u naselju Lauš kod restorana "Sirano". Vrijednost ovog projekta je 650.000 KM, a on bi trebalo da bude završen u junu. Izgradnjom kružnih tokova nastoji se da se rasterete raskrnice i smanje gužve u saobraćaju.

Zvanično otvaranje kružnog toka biće održano sutra u 14 časova, a otvaranju će prisustvovati i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije