Banja Luka

Završena akcija "Biramo najuređenije": Najljepše dvorište u Motikama

Završena akcija "Biramo najuređenije": Najljepše dvorište u Motikama
Foto: Gradska uprava | Završena akcija "Biramo najuređenije": Najljepše dvorište u Motikama
Milica Dragičević

Ovogodišnja akcija "Biramo najuređenije" uspješno je završena, a titula vlasnice najljepšeg dvorišta pripala je Bojani Sombolac iz naselja Motike.

Na ovaj način je okončana 19. akcija pod sloganom "Uređujem svoje dvorište, uređujem svoj grad".

"Drugo mjesto u kategoriji privatnih dvorišta osvojila je Milja Ćorda iz Njegoševe ulice, dok je treće mjesto osvojila Dragana Jagodić iz naselja Kuljani", saopštili su iz Gradske uprave.

Dodaju da su ove godine dodijelili i tri specijalne nagrade, a jednu od njih je primila Zdravka Tramošljanin iz Ulice Stevana Musića, koja se posebno istakla jer je spojila pedagoški rad i ljubav prema biljkama.

Specijalnu nagradu je osvojilo i dvorište Tatjane Savanović iz Bistrice, koje se, kako kažu, posebno istaklo prema broju zastupljenih biljnih vrsta. Dodaju da je specijalnu nagradu osvojila i Željka Čađo iz Lijevčanske ulice.

Istakli su da je ovogodišnju akciju obilježio i rekordan broj prijavljenih zajednica etažnih vlasnika.

"Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojili su stanari Ulice Stefana Prvovenčanog br. 10, a balkon Nevene i Nikole Popovića iz Ulice Sime Miljuša proglašen je najljepšim u našem gradu", kazali su iz Gradske uprave.

Prema njihovim riječima, kada su u pitanju najuređeniji prostori institucija i privrednih subjekata nagradu za najljepše uređeno školsko dvorište osvojila je JU OŠ "Ivo Andrić".

"Odlučeno je da i za ovu kategoriju budu dodijeljene specijalne nagrade i to TO 'Bema' za najuređenije dvorišta privrednog subjekta, zatim OŠ 'Branko Ćopić' za izrazitu kreativnost u uređenju, dok je specijalna nagrada dodijeljena OŠ 'Jovan Dučić'", saopštili su iz Gradske uprave. Istakli su da su svi prijavljeni kandidati ove godine dobili na poklon sadnice i zahvalnice.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije