Banja Luka

Završena obuka za neplivače i uručene diplome za 300 banjalučkih osnovaca

Završena obuka za neplivače i uručene diplome za 300 banjalučkih osnovaca
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Završena obuka za neplivače i uručene diplome za 300 banjalučkih osnovaca

​BANJALUKA - Učenici, njih 300, iz četiri osnovne škole iz Banjaluke završili su obuku za neplivače u JP "Akvana", i tom prilikom su im uručene diplome.

Ovim projektom bili su obuhvaćeni đaci iz osnovnih škola "Branko Radičević","Petar Petrović Njegoš","Dositej Obradović" i "Branislav Nušić".

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je diplome učenicima trećih razreda osnovne škole, koji su prošli obuku za neplivače.

"Plivanje je bazičan sport, izuzetno značajan za razvoj i zdravlje djeteta, te me izuzetno raduje što kao grad imamo priliku da na ovaj način podstičemo djecu da se bave sportom, da prevaziđu strah od vode i da nauče plivati", rekao je Stanivuković.

Istakao je da će grad nastaviti da podržava ovaj projekat koji se sprovodi godinama, jer je, kako kaže, vidljivo da su ovom aktivnošću oduševljena i djeca i njihovi roditelji, dodavši da je ovo samo jedan od projekata kroz koji je grad podržao realizaciju sportskih aktivnosti za djecu.

"Predvidjeli smo veći grant za Gradski olimpijski bazen, jer želimo stvoriti najbolje uslove za naše najmlađe, ali i druge korisnike bazena", dodao je Stanivuković.

Velibor Vukajlović, v.d. direktora JP "Akvana" zahvalio se gradu zbog podrške ovom izuzetno značajnom projektu.

"Ovo je jedan predivan projekat, koji smo realizovali uz podršku grada, a nadam se da će se podrška nastaviti i u budućnosti, te da ćemo moći obuhvatiti veći broj djece iz svih banjalučkih škola, jer je procenat neplivača među djecom ovog uzrasta izuzetno visok, a naš cilj je da taj procenat snižavamo", istakao je Vukajlović.

Za projekat, koji je realizovan u saradnji grada Banjaluka i JP "Akvana", iz budžeta je izdvojeno 30.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije