Banja Luka

Završena vanredna sjednica Skupštine grada: Usvojene sve tačke dnevnog reda

Završena vanredna sjednica Skupštine grada: Usvojene sve tačke dnevnog reda
Foto: N.N. | Završena vanredna sjednica Skupštine grada: Usvojene sve tačke dnevnog reda

BANJALUKA - Četvrta vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj su odbornici raspravljali o 12 tačaka dnevnog reda završena je, a usvojeni su svi prijedlozi.

Ove tačke na vanrednoj sjednici su važne za nastavak funkcionisanja grada, poput odluka koje definišu određene grantove, ali i subvencije od oko 300.000 KM za javni gradski prevoz za januar, februar i mart.

Odbornici su, između ostalih, raspravljali i glasali za Prijedlog uređenja građevinskog zemljišta, zajedničke komunalne potrošnje, utvrđivanje novčanog učešća roditelja za boravak djece u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Odluke o ostvarivanju prava na naknadu za smještaj u porodici za lica koja ostvaruju pravo na smještaj u ustanovu, sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, Prijedlog kalendara kulturnih događaja za ovu godinu i druge.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da je današnja sjednica veoma važna za funkcionisanje grada.

"Ovo su odluke koje prate izvršenje budžeta, kulture, sporta, ali i subvencija prevoznicima. Nakon usvajanja ovih odluka slijede isplate sportistima, kulturi, ali i asfaltiranje na području grada jer nije moglo dok nismo usvojili ove odluke", naveo je Stanivuković.

Dodao je da će poslije Vaskršnjih praznika Ustavnom sudu BiH predati na ocjenu zakonitosti amandmane skupštinske većine na gradski budžet.

"Vrtić na Petrićevcu će uskoro biti osposobljen i opremljen. Ima puno projekata, gradski park, dajak pristanište, nastavljamo izgradnju vrtića u Kuljanima i Vrbanji. Važno je da smo usvajanjem ovih odluka odčepili mnoge projekte i da sada možemo raditi. Za nekoliko dana prezentujemo i prednacrt Urbanističkog plana. Poslije Vaskršnjih praznika ćemo obznaniti i projekte koje će Srbija finansirati u Banjaluci", naglasio je Stanivuković.

Kazao je da je projektna dokumentacija za most u Česmi završena.

"Sada je potrebno da uradimo eksproprijaciju zemljišta za ovaj most kako bi utanačili u jednu marku koliko će nam sredstava trebati za ovaj projekat", rekao je Stanivuković.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, istakao je da današnja sjednica prošla u jednom sasvim dobrom tonu i konsenzusu odbornika.

"Ovo je način na koji treba da funkcioniše Skupština. Usvajanjem ovih odluka smo dokazali da Skupština ne bojkotuje rad Gradske uprave. Mi dajemo šansu da kroz sve programe podržimo rad nove gradske amdinistracije. Samo želimo da se poštuje institucija Skupštine grada. Banjaluka je sada dobila priliku za asfaltiranje saobraćajnica i nastavak infrastrukturnih projekata", kazao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije