Banja Luka

Banjaluka nakon 40 godina dobija sportsku dvoranu

Banjaluka nakon 40 godina dobija sportsku dvoranu
Foto: N.N. | Banjaluka nakon 40 godina dobija sportsku dvoranu

BANJALUKA - Novoizgrađena sportska hala u prostoru nekadašnjeg banjalučkog Šoping centra, u čiju gradnju je uloženo 1,2 miliona KM, prva je sportska dvorana izgrađena u Banjaluci nakon više od četiri decenije, izuzimajući školske i studentske dvorane.

Nova sportska dvorana u centru grada, kojom će upravljati Sportski centar "Borik", trebalo bi da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana u srijedu, 6. februara, pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o prenosu prava upravljanja, korištenja i održavanja nove sportske dvorane u Jevrejskoj ulici na Sportski centar "Borik".

Na oko 1.800 metara kvadratnih sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i održavanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

Sportisti koji se bave dvoranskim sportovima, a uglavnom je riječ o košarci, rukometu i odbojci, dobiće nove termine za treniranje, čime će u velikoj mjeri biti rasterećene dvorane "Borik" i "Obilićevo".

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je Srni da su građevinski radovi u novoj dvorani završeni, te da prije ulaska sportista u dvoranu slijedi tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole, za šta je već podnesen zahtjev.

Prema njegovim riječima, da bi dvorana bila u funkciji potrebno je još nabaviti sportske rekvizite i opremu.

"Još čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremljenu dvoranu u koju će se sportisti uselili i početi treninge i odigravanje utakmica", istakao je Bilčar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije