Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjaluka nakon 40 godina dobija sportsku dvoranu

Banjaluka nakon 40 godina dobija sportsku dvoranu
Foto: N.N. | Banjaluka nakon 40 godina dobija sportsku dvoranu
Srna

BANJALUKA - Novoizgrađena sportska hala u prostoru nekadašnjeg banjalučkog Šoping centra, u čiju gradnju je uloženo 1,2 miliona KM, prva je sportska dvorana izgrađena u Banjaluci nakon više od četiri decenije, izuzimajući školske i studentske dvorane.

Nova sportska dvorana u centru grada, kojom će upravljati Sportski centar "Borik", trebalo bi da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana u srijedu, 6. februara, pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o prenosu prava upravljanja, korištenja i održavanja nove sportske dvorane u Jevrejskoj ulici na Sportski centar "Borik".

Na oko 1.800 metara kvadratnih sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i održavanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

Sportisti koji se bave dvoranskim sportovima, a uglavnom je riječ o košarci, rukometu i odbojci, dobiće nove termine za treniranje, čime će u velikoj mjeri biti rasterećene dvorane "Borik" i "Obilićevo".

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je Srni da su građevinski radovi u novoj dvorani završeni, te da prije ulaska sportista u dvoranu slijedi tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole, za šta je već podnesen zahtjev.

Prema njegovim riječima, da bi dvorana bila u funkciji potrebno je još nabaviti sportske rekvizite i opremu.

"Još čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremljenu dvoranu u koju će se sportisti uselili i početi treninge i odigravanje utakmica", istakao je Bilčar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije