Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjaluka nakon 40 godina dobija sportsku dvoranu

Banjaluka nakon 40 godina dobija sportsku dvoranu
Foto: N.N. | Banjaluka nakon 40 godina dobija sportsku dvoranu
Srna

BANJALUKA - Novoizgrađena sportska hala u prostoru nekadašnjeg banjalučkog Šoping centra, u čiju gradnju je uloženo 1,2 miliona KM, prva je sportska dvorana izgrađena u Banjaluci nakon više od četiri decenije, izuzimajući školske i studentske dvorane.

Nova sportska dvorana u centru grada, kojom će upravljati Sportski centar "Borik", trebalo bi da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana u srijedu, 6. februara, pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o prenosu prava upravljanja, korištenja i održavanja nove sportske dvorane u Jevrejskoj ulici na Sportski centar "Borik".

Na oko 1.800 metara kvadratnih sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i održavanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

Sportisti koji se bave dvoranskim sportovima, a uglavnom je riječ o košarci, rukometu i odbojci, dobiće nove termine za treniranje, čime će u velikoj mjeri biti rasterećene dvorane "Borik" i "Obilićevo".

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je Srni da su građevinski radovi u novoj dvorani završeni, te da prije ulaska sportista u dvoranu slijedi tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole, za šta je već podnesen zahtjev.

Prema njegovim riječima, da bi dvorana bila u funkciji potrebno je još nabaviti sportske rekvizite i opremu.

"Još čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremljenu dvoranu u koju će se sportisti uselili i početi treninge i odigravanje utakmica", istakao je Bilčar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije