Banja Luka

Završeno čišćenje kanala i korita u Banjaluci

Završeno čišćenje kanala i korita u Banjaluci
Foto: N.N. | Završeno čišćenje kanala i korita u Banjaluci

BANJALUKA - Akcija na preventivnom čišćenju propusnih kanala i korita bujičnih potoka koju su sproveli pripadnici gradske Civilne zaštite uz pomoć nove građevinske mehanizacije je završena.

"Planom angažovanja građevinske mehanizacije uspješno je obavljeno uređenje na oko 40 kritičnih tačaka u ukupnoj dužini od šest kilometara", istakao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Ove aktivnosti provedene su u osam mjesnih zajednica - Motike, Šargovac, Dragočaj, Kuljani, Zalužani, Priječani, Česma i Karanovac.

Cilj akcije je smanjenje potencijalne opasnosti od pojave bujičnih potoka i plavljenja domaćinstava u njihovoj blizini, posebno u jesen i uoči kišne sezone.

Za obavljanje ovih poslova Odsjek je nabavio dvije radne mašine, ukupne vrijednosti 310.000 KM, a do kraja godine očekuje se nabavka vozila za intervencije u slučaju nepogoda, čime će Civilna zaštita moći u potpunosti samostalno da djeluje na terenu kako preventivno, tako i neposredno, odnosno nakon kiša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije