Banja Luka

Zbog nesavjesnih vozača, blokiran prolaz "Banj busa"

Zbog nesavjesnih vozača, blokiran prolaz "Banj busa"
Foto: N.N. | Zbog nesavjesnih vozača, blokiran prolaz „Banj busa“

BANJALUKA - Zbog nepropisno parkiranih vozila, panoramski mini bus koji prevozi turiste na Banj brdo nije mogao saobraćati juče u terminu u 19 časova, a u prethodna dva došlo je do kašnjenja u redu vožnje.

Kako su istakli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, zbog velikog broja nepropisno parkiranih vozila sa obje strane saobraćajnice prema Banj brdu, u jednom terminu bio je onemogućen prolaz busa za ovo najpoznatije banjalučko šetalište, te je morala intervenisati i „pauk služba“.

Ovom prilikom, apelovali su na vozače da ne parkiraju vozila na način da je blokirano odvijanje saobraćaja, te najavili da će biti pojačana aktivnost nadležnih službi na sankcionisanju ovog prekršaja.

Inače, panoramski mini bus odnedavno ponovo prevozi zainteresovane sugrađane i turiste koje žele da posjete Banj brdo.

Formalno će prevoz trajati do 30. septembra, ali, ukoliko vremenske prilike budu povoljne i bude interesovanja putnika, prevoz će biti nastavljen i poslije ovog datuma.

Ove godine angažovano je nešto veće vozilo, koje je prilagođeno licima sa invaliditetom, majkama sa kolicima i bebama, kao i biciklistima koji mogu da unesu svoj bicikl u bus. Cijena prevoza je ista kao i prošle godine i iznosi 1 KM, a za djecu do pet godina je besplatno. Polazna stanica mini busa je kod Tvornice obuće „Bema“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije