Banja Luka

"Zmijanjski maraton": Putovanje kroz prirodne čarolije i ljudsku izdržljivost

"Zmijanjski maraton": Putovanje kroz prirodne čarolije i ljudsku izdržljivost
Foto: Facebook | "Zmijanjski maraton": Putovanje kroz prirodne čarolije i ljudsku izdržljivost

Banjaluka se priprema za 4. "Zmijanjski maraton", koji će biti održan 1. oktobra na Manjači, a prijave za učešće su u toku.

Osim zanimljivih trka na autentičnoj lokaciji - Zmijanju, u okviru ovogodišnje manifestacije biće održan i "EXPO sajam domaćih proizvoda".

Kao i do sada, grad Banjaluka podržao je ovaj događaj, a tim povodom upriličen je i prijem za organizatore AK Alfa.

"Banjaluka je uvijek bila i biće grad sporta, a sve što smo radili i radimo ide u pravcu da naš grad očuva i ojača svoj sportski duh. S tim u vezi veliko je zadovoljstvo što smo kao grad i ove godine podržali organizaciju četvrtog 'Zmijanjskog maratona', koji će biti održan 1. oktobra na Manjači", poručio je Bojan Kresojević gradski menadžer.

On je ujedno potvrdio i svoje učešće na ovogodišnjem maratonu te dodao da se podrška grada ovom događaju ne ogleda samo u materijalnoj podršci, već je pružena podrška u organizacionom, logističkom i promotivnom smislu.

"Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane rekreativce i sportiste da nam se pridruže 1. oktobra na Manjači, gdje ćete imati jedinstvenu priliku da budete dio trke u predivnoj prirodi kakvu nudi Manjača", zaključio je on.

Nevena Stojaković, predstavnica Ateltskog kluba Alfa, poručila je da će ovogodišnji "Zmijanjski maraton", zbog vremenskih uslova, biti održan 1. oktobra, a ne 24. septembra, kako je ranije planirano, te da će svi prijavljeni automatski biti prebačeni na novi datum.

"Predviđene su dvije trke za odrasle i to: kraća staza koja nosi naziv 'Ideš li, rode' i duža staza 'Jazavac Skyrace' u dužini od 23 kilometra, te dječija trka 'Eko Zmijanjče'", rekla je ona.

Kako pojašnjava, staza "Ideš li rode" skraćena je za 1,5 kilometara i ona je dosta lakša, te poziva sve zainteresovane da im se pridruže.

"Osim toga organizujemo i dječju trku 'Eko Zmijanjče', na koju nam se za učešće prijavilo 150 učenika Gimnazije", rekla je Stojakovićeva.

Dodala je da će ove godine biti održan i "EXPO sajam domaćih proizvoda", na koji su se do sada prijavila četiri proizvođača meda, ali i jedan proizvođač sapuna.

Kako kažu iz "Alfa traila", "Zmijanjski maraton" nije samo trka, već pravo putovanje kroz prirodne čarolije i ljudsku izdržljivost.

"Na tom nevjerovatnom maratonu, svaki korak je priča, svaki trenutak je avantura, a svaki osmijeh je nagrada. Kroz prekrasne livade, trkači prolaze kroz srce prirode, okruženi šumskim zvukovima i mirisima. Svaki uspon na brda donosi izazov, ali i nevjerovatne panoramske poglede koji oduzimaju dah. Sunce nam se smješka kroz krošnje drveća, dok nas vjetar miluje svojom svježinom. Svaki kilometar nas podsjeća na snagu volje, upornost i ljubav prema prirodi. Zajedno stvaramo priče koje će se prepričavati i pamtiće se zauvijek. 'Zmijanjski maraton' nas inspiriše da sanjarimo, istražujemo i budemo jedno s prirodom. Tako da, 'Zmijanjski maratone', hvala ti što nas svaki put iznova oduševiš svojom ljepotom i što nas podučavaš da su granice tu da bi se pomicale", istakli su oni te dodali da će svi učesnici biti nagrađeni prekrasnim ekološkim cekerom, a tu su oficijalna medalja i majica.

Prijavu za učešće na 4. "Zmijanjskom maratonu" možete izvršiti putem linka koji se nalazi na stranici Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije