BiH

Pratite nas na Google news

8. mart neradni dan ženama zaposlenim u javnim ustanovama Kantona Sarajevo

8. mart neradni dan ženama zaposlenim u javnim ustanovama Kantona Sarajevo
Foto: Ilustracija | 8. mart neradni dan ženama zaposlenim u javnim ustanovama Kantona Sarajevo
N.N.

SARAJEVO - Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, odlukom premijera Kantona Sarajevo Edina Forte, svim ženama zaposlenim u javnim ustanovama ovog kantona petak će biti neradni dan.

Nakon te informacije, iz kabineta premijera Kantona je stigla dopuna informacije.

Naime, premijer u dopuni svoje odluke naglašava da se u svim institucijama mora obezbijediti nesmetan rad, prenosi Klix.ba

"Dakle, 8. mart je radni dan, ali u institucijama u kojima je moguće osigurati nesmetan proces rada, uposlenicama je moguće dozvoliti slobodan dan", navodi se u odluci.

U međuvremenu su reagovali i iz Sindikata obrazovanja, upozoravajući da je prvobitna odluka nepromišljena te da je ugrožen cijeli nastavni dan u svim školama, ali i vrtićima.

Shodno dopuni informacije, slobodan dan će moći dobiti dame samo u određenim ustanovama, gdje je to moguće sprovesti.

"Ovim putem vas obavještavam da će petak, 8. mart, biti neradni dan svim ženama zaposlenim u ministarstvima, službama, zavodima, upravama, preduzećima, ustanovama, fondovima i upravnim organizacijama Kantona Sarajevo. Takođe vas obavještavamo da navedeni slobodan dan isključuje mogućnost isplate bilo kakvih novčanih naknada", navodeneno je prvom obavještenju premijera Kantona Sarajevo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije