BiH

"Adriatic osiguranje" učvrstilo poziciju lidera

"Adriatic osiguranje" učvrstilo poziciju lidera
Foto: N.N. | "Adriatic osiguranje" učvrstilo poziciju lidera

SARAJEVO - Već treću godinu zaredom "Adriatic osiguranje" d.d. Sarajevo drži lidersku poziciju na tržištu osiguranja BiH. Prema podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH, u 2020. godini ukupna premija iznosila je 69.098.199 KM, čime je "Adriatic osiguranje" učvrstilo vodeću poziciju na tržištu osiguranja BiH.

"Adriatic osiguranje" drži najveći tržišni udio u iznosu od 12,03%, od toga 14,59% u neživotnim osiguranjima, dok u životnim osiguranjima taj udio iznosi 3,4%.

Društvo zauzima vodeću poziciju i na tržištu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti u BiH, sa 138.337 ugovorenih polisa.

"Iako je 2020. godina bila iznimno zahtjevna, u 'Adriatic osiguranju' ponosni smo na ostvarene poslovne rezultate, koji potvrđuju našu snagu i stabilnost. I u razdoblju koje je pred nama bit ćemo usredotočeni na poboljšanje u svim segmentima poslovanja, sa ciljem daljeg jačanja naše tržišne pozicije na tržištu BiH te pružanja što kvalitetnije usluge našim osiguranicima. Ovi rezultati ostvareni su zahvaljujući trudu i zalaganju svih naših djelatnika, koji su naša najveća snaga i najveći kapital", izjavila je Marina Miočić Hamidović, predsjednica Uprave "Adriatic osiguranja".

I u ovoj godini fokus "Adriatica" će biti na odnosu sa klijentima, kontinuiranim inovacijama proizvoda i daljem razvoju prodajne mreže, uz poseban naglasak na kvalitetnu i dostupnu uslugu te praćenje tržišnih trendova i uvođenje tehnoloških inovacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije