BiH

Akcija Zavičajnog udruženja "Grmeč": Paketići za djecu srpskih povratnika

Akcija Zavičajnog udruženja "Grmeč": Paketići za djecu srpskih povratnika
Foto: N.N. | Akcija Zavičajnog udruženja "Grmeč": Paketići za djecu srpskih povratnika

SANSKI MOST - Povodom obilježavanja nadolazećeg vjerskog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč" i ove godine su, deseti jubilarni put, za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu osigurali paketiće s igračkama i slatkišima, kao i školski pribor.

Ovom činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u tom gradu, prilikom čega je istaknuto kako je praznik Sveti Sava jedan od najznačajnijih u srpskom narodu, a pravoslavni sveštenik Neven Marinković podsjetio je na njegovu simboliku i važnost opstanka Srba na ovim prostorima.  Prema riječima Mladena Vučkovića, predstavnika ovog udruženja, koje sjedište ima u Banjaluci, za ovu priliku je osigurano 150 paketića.

"Raduje nas da je ovo postala lijepa tradicija, koja se održava svake godine. Na ovaj način želimo obradovati mališane iz povratničkih porodica, uljepšati im praznične dane i poručiti kako mislimo na njih", rekao je Vučković za "Nezavisne".

Prema njegovim riječima, ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske, ali i drugi donatori.

Dio paketića podijeljen je mališanima koji žive u užem gradskom području, dok će ostatak aktivisti ovog udruženja uručiti djeci koja žive u udaljenijim dijelovima sanske općine, ali i na području susjedne općine Oštra Luka, na području Republike Srpske.

Treba istaći kako su članovi pomenutog udruženja nešto ranije, povodom Božića, socijalno ugroženim povratnicima u Sanskom Mostu podijelili pakete s humanitarnim potrepštinama.

"Sem humanitarnih, organizujemo i druge akcije kojima želimo poručiti kako nismo zaboravili rodni kraj i prostore s kojih potičemo", kazao je Vučković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije