BiH

Ambasador Austrije nije fizički napadnut

Ambasador Austrije nije fizički napadnut
Foto: N.N. | Ambasador Austrije nije fizički napadnut

TREBINJE, SARAJEVO - Ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pamer u Trebinju nije fizički napadnut, nego je riječ samo o verbalnoj diskusiji, potvrđeno je u petak u ovoj ambasadi.

"Situacija je u svakom momentu bila pod kontrolom i nema razloga za uznemirenost", navedeno je u odgovoru agenciji Srna.

Policijska uprava (PU) Trebinje je takođe saopštila da  nije zaprimila prijavu da je u ovom gradu napadnut ambasador Pamer.

"Policijska uprava Trebinje nije zaprimila prijavu da je došlo do napada na lice u Ulici trebinjskih brigada, na lokaciji stare željezničke stanice kao što je navedeno u tekstu pod naslovom 'Austrijski ambasador napadnut u Trebinju', autora Nebojše Vukanovića", stoji u saopštenju.

Navode da su nakon provjere informacija koje su navedene u tekstu blogera policijski službenici došli do saznanja da je nepoznato lice 12. jula, oko 12.30, fotografisalo voz "ćiro" i zgradu stare željezničke stanice, čije prizemlje koristi Udruženje penzionera iz Trebinja.

"Takođe, policijski službenici su došli do saznanja da je lice inicijala M.S. razgovaralo sa navedenim, nepoznatim licem, koje se njemu predstavilo kao ambasador Austrije, ne pokazujući zvanične dokumente kojima bi svoj status dokazalo", navedeno je u saopštenju iz Policijske uprave.

Policijski službenici su o navedenom događaju obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, koje se izjasnilo da nema elemenata prekršaja ni krivičnog djela.

Nebojša Vukanović napisao je na svom blogu da je ambasador  napadnut u četvrtak oko 13 časova u Trebinju, ali da mu nije mogao pomoći i doći na lice mjesta jer nije bio baš taj dan u Trebinju.

"Incident se dogodio u trebinjskom naselju Ložiona, ispred stare željezničke stanice. Ambasador Pamer me je pozvao oko 13 časova i tražio da reagujem i zaštitim ga jer su ga napali neki lokalni primitivci, koji mu nisu dozvoljavali da fotografiše starog "ćira" i željeničku stanicu koju je sagradila Austro-Ugarska", tvrdi na blogu Vukanović.

Nekoliko penzionera, koje smo zatekli u petak kako igraju domine ispred Udruženja, kažu da su čuli da je "jedan čovjek snimao neke penzionere koji su takođe ovdje igrali domine i da su ga oni samo upozorili da ne žele da ih snima, ali da oni ne znaju ništa o bilo kakvom napadu".

Prema Vukanovićevom pisanju na blogu, ambasador trenutno ljetuje u Dubrovniku, i sa djecom i porodicom je svratio do Trebinja kako bi obišao grad i neke istorijske znamenitosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije