BiH

Pratite nas na Google news

Ambasador Kine: Unutar BiH naći rješenje koje uvažava pravo i Ustav

Ambasador Kine: Unutar BiH naći rješenje koje uvažava pravo i Ustav
Foto: Srna | Ambasador Kine: Unutar BiH naći rješenje koje uvažava pravo i Ustav
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Ambasador Kine u BiH Đi Ping istakao je da ne podržava miješanje u unutrašnje poslove drugih zemalja, izrazivši nadu da će se i unutar BiH naći rješenje koje uvažava pravo i Ustav.

Naime, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik informisao je danas ambasadora Kine u BiH  o novonastaloj situaciji nakon odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu, naglasivši da je je ta odluka bez pravnog i ustavnog osnova uperena protiv Republike Srpske i njenih interesa.

"Tim potezom oni su zašli bespravno u imovinu Republike Srpske i donijeli odluku da se zemljište prenese na nivo BiH, iako u Ustavu jasno piše da BiH nema imovinu i da ona pripada entitetima. Zbog toga nećemo prihvatiti tu odluku i nećemo učestvovati u odlučivanju u zajedničkim organima dok se ta odluka Ustavnog suda ne poništi", rekao je Dodik, podsjetivši da se u BiH godinama krši međunarodno pravo.

Na sastanku održanom u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, srpski član Predsjedništva BiH i ambasador Kine u BiH razgovarali i o unapređenju saradnje BiH i Kine na svim nivoima. 

"Ambasador Kine zahvalio je srpskom članu Predsjedništva BiH na pismu podrške koje je među prvima uputio kineskom predsjedniku Si Đinpingu i kineskom narodu u borbi na saniranju epidemije korona virusa koji je zahvatio pojedine dijelove Kine", saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije