BiH

Bakir Izetbegović: Moj otac je bio partizan

Bakir Izetbegović: Moj otac je bio partizan
Bakir Izetbegović: Moj otac je bio partizan

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ocijenio je kao "neistinitu" izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je Alija Izetbegović u Drugom svjetskom ratu pripadao fašističkim jedinicama.

U saopštenju iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH navodi se da je "Alija Izetbegović je u Drugom svjetskom ratu, kao mladić od 19 godina, regrutovan u partizansku vojsku, koju je služio šest mjeseci, odnosno do kraja rata, te da je to bila jedina vojska koju je u tom ratu služio.

Bakir Izetbegović najavio je da bi Dodika mogao tužiti ukoliko, kako se navodi,  "nastavi iskrivljavati istorijske činjenice", a naročito o angažmanu Alije Izetbegovića u Drugom svjetskom ratu ili tokom rata u BiH od 1992. do 1995. godine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH negodovao je i na Dodikove izjave da je zbog politike nasilja nad Srbima protjerano 150.000 građana srpske nacionlanosti iz Sarajeva.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Alija Izetbegović u Drugom svjetskog ratu pripadao fašističkim jedinicama, a da njegov sin Bakir Izetbegović, sadašnji član Predsjedništva BiH, uporno ističe da nastavlja politiku svog oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije