BiH

Balaban i odbornici Slobode ponovo u DNS-u

Balaban i odbornici Slobode ponovo u DNS-u
Foto: N.N. | Balaban i odbornici Slobode ponovo u DNS-u

PRIJEDOR - Budimir Balaban i članovi Odborničkog kluba Sloboda vraćaju se u Demokratski narodni savez, saopšteno je iz DNS-a.

Nenad Šibarević i Milenko Jaćimović, koji su ranije pregovarali o prelasku u DNS, sada će napustiti stranku Sloboda i zajedno s Balabanom preći u DNS, saznaju nezvanično "Nezavisne" iz izvora bliskih DNS-u.

Odluka o prelasku odbornika biće saopštena na današnjoj konferenciji za medije te će od danas DNS najvjerovatnije ponovo imati četiri odbornika.

Naš izvor potvrdio nam je da bi zauzvrat Balaban mogao dobiti neku funkciju na republičkom nivou ili možda mjesto predsjednika Gradskog odbora ove stranke.

"Ipak, šanse da Balaban dobije mjesto predsjednika GO su manje, jer će na ovu funkciju najvjerovatnije Milan Radović", rekao nam je naš izvor.

Nenad Šibarević za "Nezavisne" je rekao da ne vidi zašto se ovome daje pretjerana pažnja, te da je normalno da političari prelaze iz jedne stranke u drugu.

"Mi smo odbornici koji treba da rade svoj posao bez obzira na to u kojoj političkoj partiji bili. Da li ćemo preći u DNS? Pa mogu reći da pregovaramo", kazao je Šibarević.

DNS je na lokalnim izborima 2016. godine obezbijedio četiri odbornika u gradskoj skupštini, dok su stranku naredne godine napustili Budimir Balaban, Nenad Šibarević i Stojan Vukajlović. Ovaj trio je zajedno sa do tada nezavisnim odbornikom Milenkom Jaćimovićem formirao odborničku grupu Sloboda, koja kasnije prerasta u politički partiju. Vukajlović ih je napustio te se pridružio SNSD-u, a Sloboda je na opštim izborima 2018. godine nastupila u koaliciji s Naprednom Srpskom Gorana Đorđića i NDP-om Dragana Čavića, ali bez osvojenog mandata.

Nakon što je ovaj trojac napustio DNS, toj partiji pridružili su se Dragan Talić iz NDP-a, Predrag Vulin i Ljubo Ninković, koji su mandat osvojili sa liste SDS-a, a potom djelovali u okviru Narodne stranke Ognjena Tadića, koja se kasnije stopila sa DNS-om.

Poslije raskola na relaciji Marko Pavić - Nedeljko Čubrilović i osnivanja nove stranke DEMOS, DNS su napustili Boran Bosančić, Vulin i Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije