BiH

Banjac: Ne može neko drugi birati naš kadar

Banjac: Ne može neko drugi birati naš kadar
Foto: Arhiva | Banjac: Ne može neko drugi birati naš kadar

BANJALUKA - Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac rekao je da bi Predsjedništvo te partije trebalo sutra da održi sjednicu na kojoj će odlučivati o sudbini četiri poslanika koji na današnjoj konstitutivnoj sjednici parlamenta Srpske nisu glasali za Duška Ivića, koji je predložen za predsjednika Narodne skupštine.

"Predsjedništvo DNS-a vodi kadrovsku politiku i ono je predložilo Ivića za predsjednika Narodne skupštine. O kadrovima DNS-a odlučivaće organi te partije, ukoliko to ne možemo uraditi onda nećemo nikoga ni kandidovati i u takvoj priči ne trebamo ni učestvovati", zaključio je Banjac.

Banjac je istakao da ta partija ne može prihvatiti da neko drugi bira i odlučuje o kadru DNS-a.

On je novinarima u Banjaluci rekao da očekuje razgovore lidera političkih partija koje čine koaliciju u kojim će biti razjašnjene određene nejasnoće, nakon čega bi i organi DNS-a trebalo da zauzmu stavove.

"Na osnovu koalicionog sporazuma koji imamo sa SNSD-om i SP-om, Predsjedništvo DNS-a za našeg kandidata za predsjednika Narodne skupštine predložilo je Duška Ivića. Poslanici DNS, nas 12 nije isto glasalo, odnosno njih četvoro nije glasalo za zvaničan stav organa DNS-a", naveo je Banjac.

Nedeljko Čubrilović iz DNS izabran je danas za predsjednika novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

Za Čubrilovića je glasao 51 poslanik, a 29 je bilo protiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije