BiH

Banjac: Promovisati jedinstvo i slogu

Banjac: Promovisati jedinstvo i slogu
Foto: Srna | Banjac: Promovisati jedinstvo i slogu

KOZARSKA DUBICA - Potpredsjednik DNS-a Darko Banjac poručio je večeras u Kozarskoj Dubici da će DNS promovisati slogu i jedinstvo i da će to pokazati i u narednom periodu, pri formiranju vlasti u Republici Srpskoj i BiH.

Banjac je na obilježavanju Mitrovdana - krsne slave DNS-a, naglasio da je ta stranka na opštim izborima osvojila istorijski rezultat - gotovo 100.000 glasova na nivou Republike Srpske i ostvarila zacrtani cilj od 12 narodnih poslanika.

"Drago nam je i što su zajednički kandidati za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH takođe prošli, tako da možemo reći da smo kontinuitet rada ostavili iza sebe, ali i da nas taj kontinuitet čeka i u narednom periodu", rekao je on.

Banjac, koji je i predsjednik Opštinskog odbora DNS-a u Kozarskoj Dubici, rekao je novinarima da je zadovoljan izbornim rezultatom i onim što je DNS učinio za Kozarsku Dubicu.

On je naveo da je ostvaren isti postotak glasova, ali da će biti promjena u okviru opštinskog odbora i u organizaciji same stranke u Kozarskoj Dubici.

Banjac je istakao da DNS ove godine u Kozarskoj Dubici krsnu slavu obilježava na drugačiji način, te da se umjesto organizacije slavskog ručka, slava poslavlja u prostorijama stranke, sa članovima opštinskog odbora, funkcionerima i odbornicima.

"Sredstva koja smo planirali za jedan takav ručak, u iznosu od 2.000-2.500 KM utrošićemo na kupovinu drva za grijanje Dnevnog centra koji u našoj opštini djeluje u okviru Centra za socijalni rad i koji okuplja djecu sa posebnim potrebama", rekao je Banjac.

On je istakao da će DNS tako raditi i u narednom periodu, da neće stati zato što su prošli izbori, već će raditi još više, a da je na građanima da li će to u budućnosti prepoznati.

"U protekle tri godine uloženo je više od 18 miliona KM, mijenja se stolarija na objektu OŠ `Vuk Karadžić`, završava se rekonstrukcija objekata OŠ `Majka Knežopoljka` u Međuvođu i Knežici, a biće uskoro dovršeno i najavljeno asfaltiranje puteva", precizirao je Banjac.

On je dodao da planirani projekti neće biti zaustavljeni, jer je koncept DNS-a da se radi svake godine i najavio da će se naredne godine graditi regionalni put Kozarska Dubica-Mrakovica i još nekoliko bitnih projekata za Kozarsku Dubicu i njene građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije