BiH

Banjac: Sarajevo umjesto dijaloga želi da ucjenjuje Srpsku

Banjac: Sarajevo umjesto dijaloga želi da ucjenjuje Srpsku
Foto: Dražan Pozderović | Banjac: Sarajevo umjesto dijaloga želi da ucjenjuje Srpsku

BANJALUKA - Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je da je Republika Srpska uvijek za dijalog, ali da očigledno u BiH nema sagovornika sa druge strane.

"Pozvali smo predstavnike političkih partija iz Federacije BiH (FBiH) na dijalog u Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali smo dobili ucjene od lidera SDA Bakira Izetbegovića", rekao je Banjac za "Novosti".

On je dodao da su očigledno predstavnici sarajevske politike protiv dijaloga i žele samo da im se ispunjavaju želje, a najveća želja im je da bude što manje Republike Srpske u okvirima BiH.

Banjac ističe da je stav Republike Srpske jasan - nema BiH bez Republike Srpske.

"Tražimo poštovanje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH. Spremni smo na razgovor, a nadam se da će i svima koji žele da vide realnu političku situaciju BiH biti jasno ko ne želi da razgovara", rekao je Banjac.

Prema njegovim riječima, iz poruka koje stižu vidi se da je Sarajevo umjesto dijaloga izabralo pozive na sankcije, ucjene i smjenjivanje.

"To vrijeme je prošlo. Sve evropske konvencije se protive vladavini sile i zastupaju vladavinu prava. U Sarajevu ovo očigledno još ne žele da prihvate", istakao je Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije