BiH

Banjalučka agencija nakon uvođenja britanskih sankcija: Iznenađeni smo

Banjalučka agencija nakon uvođenja britanskih sankcija: Iznenađeni smo
Foto: Ustupljena fotografija | Banjalučka agencija nakon uvođenja britanskih sankcija: Iznenađeni smo

BANJALUKA - Iznenađeni smo današnjom neprijatnom informacijom da je zbog našeg profesionalnog angažmana kao marketinške agencije uslijedila reakcija Vlade Ujedinjenog kraljevstva, saopštila je banjalučka agencija "Mania" nakon uvođenja britanskih sankcija.

"Prije svega zato što smo u skoro deset godina postojanja agencije Mania uspješno sarađivali sa mnogim domaćim i stranim klijentima i organizacijama, te izgradili kredibilno ime u industriji marketinga. Između ostalog radili smo projekte za EU, GIZ, UNICEF, UNDP, USAID, ali i na projektima sa amabasadom Velike Britanije. Ta ista ambasada nas je pozvala na učešće na okruglom stolu kao primjer uspješnih preduzetnika kao pokretača promjene na lokalnom i državnom nivou", naveli su iz agencije "Mania".

Ističu kako su prepoznati i po uspješnim projektima u saradnji sa različitim brendovima u kojima smo promovisali Bosnu i Hercegovinu.

"Dva puta smo pobijedili na takmičenju i predstavljali BiH na najvećem međunarodnom festivalu iz marketinga u Kanu. Različite nagrade za kvalitet našeg rada osvojene na festivalima širom svijeta (Los Anđeles, Tokio, Berlin, Madrid, te mnoge druge) govore u prilog tome da je naš rad prepoznat na međunarodnom nivou", saopštila je agencija.

Dodaju da su se za konkretan angažman zbog kojeg je uslijedila reakcije Vlade Ujedinjenog kraljevstva, kao i za sve druge domaće i strane projekte, po istoj proceduri prijavili na javni poziv raspisan od strane relevantne institucije za koji se mogao prijaviti bilo ko na tržištu.

"Radeći svoj posao pridržavali smo se normi i pravila struke, te profesionalno ispunili obaveze definisane od strane ugovornog organa kojih su se pridržavali i drugi pravni subjekti koji su prethodnih godina bili angažovani na istom projektu i niko nije bio sankcionisan. Nadamo se da ovakve odluke ne šalju negativne poruke i drugim mladim ljudima da je ostanak u ovoj zemlji i profesionalno obavljanje svog posla moguće bez različite vrste pritisaka", stoji u saopštenju.

U agenciji "Mania", dodaju iz ove kompanije, zaposleno je više od 25 mladih i talentovanih ljudi koji će i ubuduće, bez nepotrebne politizacije, nastaviti da profesionalnim angažmanom dokazuju svoju kreativnost i kvalitet u realizaciji domaćih i stranih projekata.

Podsjećamo, Vlada Velike Britanije uvela je sankcije marketinškoj agenciji "Mania" jer je kako su naveli značajno profitirala organizacijom i "promocijom neustavnog obilježavanja 9. januara".

"Ustavni sud BiH donio je odluku 2015. godine te ponovo 2019. godine, da je odabir 9. januara za proslavu Dana Republike Srpske neustavan i diskriminatoran, jer uspostavlja povlašteni položaj jedne etničke zajednice u odnosu na druge. Djelovanjem u suprotnosti sa ovim odlukama, 'Mania' je podrivala vladavinu zakona, promovisala podjele i strah", rekao je Džulijan Rajli, ambasador Velike Britanije u BiH.

U saopštenju se dodaje da režim sankcija Velike Britanije omogućava sankcionisanje onih koji podrivaju ili prijete suverenitetu, teritorijalnom integritetu, međunarodnom prosperitetu ili ustavnom poretku Bosne i Hercegovine.

Povezana vijest: Velika Britanija uvela sankcije agenciji iz Banjaluke

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije