BiH

Bećirović poručio Dodiku da je duboko zagazio u opasne vode

Bećirović poručio Dodiku da je duboko zagazio u opasne vode
Foto: Fena | Bećirović poručio Dodiku da je duboko zagazio u opasne vode

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naglasio je danas u saopštenju za javnost da je poruka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na Saboru SNSD-a u Doboju, da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS, "tragična zabluda neodgovornog političara koji je duboko zagazio u opasne antidejtonske i antiustavne vode".

"Ipak, i on i njemu slični moraju znati da ne može biti ni mirnog, niti nemirnog razbijanja države Bosne i Hercegovine.

Državu Bosnu i Hercegovinu branit ćemo svim raspoloživim pravnim, političkim, diplomatskim i drugim legalnim sredstvima, u skladu sa nacionalnim i međunarodnim pravom. Oni koji su mislili da je moguće praviti državu na međunarodno priznatoj državnoj teritoriji Bosne i Hercegovine završili su kao ratni zločinci sa doživotnim kaznama zatvora", naglasio je Bećirović.

Kako dodaje, Milorad Dodik i njegovi mentori moraju znati da je temeljno određenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH da svi politički i drugi faktori budu "opredijeljeni za suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine u skladu sa međunarodnim pravom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije